Hey, Matthew McConaughey!

Sunnuntaisen Oscar-gaalan jälkeen se on virallista: Matthew McConaughey on suorittanut ihmenousun hömppäelokuvista miesnäyttelijöiden parhaaseen A-ryhmään. Hieno roolisuoritus parhaan miespääosan palkinnon tuoneessa Dallas Buyers Clubissa on toki vain jäävuoren huippu, sillä McConaughey on tehnyt nousujohteista näyttelijäntyötä määrätietoitesti jo useamman vuoden. Oman moraalikoodinsa mukaan elävän modernin lehmipohjan toisinaan aika hurjatkin roolit ovat verevöityneet kerta kerralta aina The Lincoln Lawyeristä lähtien, joten tunnustus oli ansaittu.

matthew-mccaunaghey-acceptance-speeches-ftr.jpgYllättävä sen sijaan oli McConaugheyn varsin polveileva ja härö kiitospuhe, joka valaisi näyttelijäcowboyn päänsisäistä maailmaa. Tai sitten ei. Hieman itseriittoisessa tarinassaan McConaughey kertoi menestyksensä kolmijakoisen reseptin liittyvään asioihin, joita kunnioittaa, asioihin, joita odottaa sekä asioihin, joita tavoitella. Jumalaa, perhettä ja tulevaisuuden tavoiteitseään kiittelevän puheen McConaughey päätti kuittaamalla texasilaisia juuriaan kunnioittaen: ”Amen”, ”Alright, Alright, Alright” ja vielä ”Keep on Livin!”. Jos ura näyttelijänä joskus kuivuu kasaan, syvä etelä saattaisi saada erinomaisen karismaattisen saarnamiehen.

PS. Katsokaa nyt viimein se Dallas Buyers Club, sillä sivuosa-Oscarilla palkittu Jared Leto on kenties McConaugheytäkin parempi.

Kommentit (1)
  1. En sanoisi kovin häröksi näin puhetyöläisenä. Yksi vuoden puheista jo tässä vaiheessa. Hieno rakenne, tarinallisuus, puherytmin vaihdokset, tilannesopivuus, tunteikas ja kepeä, syvällinen ja hauska. Aivan loistava klassinen puhe!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *