Hiekkaa hiuksissa

tracks_still_2_7617.jpgTerapiassa-sarjan nähtyään Mia Wasikowskaa on kerrassaan mahdoton unohtaa. 17-vuotiaana läpimurtonsa itsetuhoisena voimistelijana tehneessä Miassa oli heti selvästikin sitä jotakin. Jonkinlaistaa hiljaista voimaa tai herkkää uhoa, kenties. Molempia löytyi onneksi myös myöhemmistä rooleista, erityisesti Cary Fukunagan synkänrunollisesta Jane Eyrestä (josta löytyy muuten myös Michael Fassbender, hint hint) ja nyt ensi-iltansa saaneesta Tracksista.

Tracks kertoo tositarinan australialaiskirjailija Robyn Davidsonin hiekanmakuisesta vaelluksesta erämaan halki Alice Springsistä Intian valtamerelle, seuranaan vai koira ja kamelit – joita en tajunnut Australiassa edes elävän, mutta aina oppii uutta. Wasikowskan näyttelemän Robynin selittämättömään, mutta selvästikin yksityiseen matkaan (ja samalla henkiseen suojakilpeen) tekee särön National Geographicin kuvaaja, jona nähdään Girlsistä tuttu Adam Driver.

Tracks hehkuu Australian aavikon punaisenruskeissa sävyissä, ja auringon kuivan paahteen voi melkein tuntea ihollaan. Elokuvallisesti elämys jää vähän puolivillaiseksi, mutta jokin ikuinen viehätys Davidsonin tapaisissa matkatarinoissa on. Sellaisissa, joissa jätetään kaikki surutta taakseen vaaroista varoittavista soraäänistä piittaamatta, vaikka ei olisikaan ihan rahaa saati taitoja tai tietoa miten niitä kameleita käsitellään. Sitten hukutaan tähtitaivaaseen öisellä aavikolla, ja muistetaan pahimpinakin hetkinä, että tärkeintä on lähteminen.

Kommentit (3)
  1. Samaa mieltä, ettei tämä mikään ihan superihmeellinen leffa ollut, mutta jotenkin vain tällaisia tarinoita on kiva katsella – hyvin tehtyinä, kuten tässä.

    1. Joo. Vähän sama juttu taitaa olla road movieissa, jotka ainakin mua jaksavat viehättää. Kai niissä on se vapaus ja oudot paikat ja tyypit, ja aina lopulta reissu onkin enemmän matka omaan itseensä kuin johonkin määränpäähän.

      1. Kyllä! Jo sana road movie riittää leffan markkinoinniksi =)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *