Hitaan tammikuun DocPoint-tärpit

all_these_sleepless_nights.jpg

Tammikuu tuntuu jälleen käyvän vähän hitaalla. Vuoden ensimmäisen elokuvafestarin eli DocPointin penkominen on sekin jäänyt perinteiseen tapaan viime tinkaan. Se ilahduttaa kuitenkin kovasti, että DocPointista on kasvanut täysverisen mahtava leffafestari ja dokkareista yhä useammin näytelmäelokuvien veroisia puheenaiheita ja penkin täyttäjiä.

Toisaalta, tiukka rajanveto on usein turhaa. Myös tämän vuoden ohjelmistosta löytyy kiinnostavia tapauksia, joissa dokumentti kohtaa fiktion ja tuloksena on, no, ihan vaan hienoa elokuvaa.

Hesarinkin isosti esiin nostaman Machinesin lisäksi osa näytöksistä alkaa olla jo loppuunmyytyjä, mutta ei pahempaa hätää, vielä ehtii! Ohessa jos ei nyt viime hetken, niin loppumatkan tärpit ensi viikkoon.

Suhteista ja valtasuhteista

Joka toinen pari
Ihan tavallista, mutta silti niin ainutkertaista. Joka toinen suomalainen aviopari eroaa, mutta millainen oli päätöksen teon hetki?

Puhtaus ja vaara
Monella on mielipide, tai vähintäänkin mielikuva, prostituutiosta, mutta harvemmin ääneen pääsevät itse ammatin harjoittajat, saati asiakkaat. Nyt heitä olisi tilaisuus kuunnella.

Violently Happy
BDSM-aktit tuntuvat usein ulkopuolisista rankoilta ja äärimmäisiltä, mutta pitäisikö muidenkin herätä huomaamaan omien suhteidensa valtarakenteet?

Faktaa vai fiktiota

All these sleepless nights
Elämää, elokuvaa tai jotain siltä väliltä. Sundancessa palkittu elokuva nuorten kaverusten haahuilusta rantareiveistä öisille kaduille.

Lovetrue
Tosia ja näyteltyjä tarinoita rakkaudesta ja Amerikasta. Tuottajana Shia LeBeouf. Hmm.

Fear Itself
Voiko kauhelokuvakollaasia oikeastaan kutsua dokumenttielokuvaksi? Ainakin se vangitsee, ja pelottaa.

Tosi poliittiset

Alisa In Warland
Kamera ja tyttö Ukrainen konfliktin ytimessä.

Hooligan Sparrow
Kiinassa aktivisti on aina ahtaalla, etenkin jos hän päättää penkoa virkamiesten nuoriin tyttöihin kohdistuvaa hyväksikäyttöä.

Grey Violet
Mitä tapahtuu, kun vainottu venäläinen taideaktivisti hakee turvapaikkaa Suomesta?

HC-bonus

Shoah I–IV
Useasti maailman parhaaksi dokumenttielokuvaksi valittu Shoah nähdään Orionissa koko 9,5 tunnin komeudessaan. Sitkeät istumalihakset omaaville.

Hupibonus

In Bed With Madonna (Sing Along)
Like a vii-i-irgin!

Kommentit (2)
  1. Apuaaaah, liput vielä hankkimatta! 

    1. Eiih, mullakin.. Jospa tekis sen nyt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *