Käärme paratiisissa

A bigger splash

Niinhän tässä taas kävi, että takatalvi iski. Onneksi A Bigger Splash on juuri sellainen elokuva, joka kannattaa nauttia talven koleudessa. Ikään kuin muistutuksena (ja todisteena) siitä, että kyllä, tällaista valoa ja hien pintaan saavaa lämpöä on edelleen olemassa. Elokuvassa meri kimmeltää, hiekka narskuu hampaissa, gekot kiipeilevät puissa, tomaatit ovat kypsiä ja italialaisen pikkukylän ikiaikaiset kujat juuri niin valloittavia, kuin kuvitella saattaa. Paljasta pintaakin riittää, ja uima-altaan turkoosi vesi hyväilee paahtunutta ihoa. Ne vähät vaatteet ovat lisäksi erityisen kauniita: Tilda Swinton on kuin suoraan Italian Voguen sivuilta.

Alun seesteisyydestä jännitteiseksi neliödraamaksi kietoutuva A Bigger Splash on seksikäs ja oikeastaan aika vallaton elokuva. Kamera tarkentaa välillä minne sattuu ja toljottaa julkeasti Matthias Shoenaertsin ja Dakota Jonhnsonin (kieltämättä hyvännäköisiä) vartaloita. Yleensä stiff upper lip -tyyppisiä hahmoja näyttelevä Ralph Fiennes ottaa hävyttömästä roolistaan kaiken irti ja on aivan mahdoton elostelevana rock-tuottajana. Puhekiellossa olevaa rock-tähteä näyttelevä Swinton taas on kähisevänäkin käsittämättömän karismaattinen. 

A Bigger Splash on myös viehkeällä tavalla eurooppalainen. Lähtökohtana olevan Vaarallisen loman lisäksi vertailukohtina toimivat vaikkapa Bertoluccin aistikas Koskematon kauneus tai toisaalta François Ozonin viileämpi Swimming Pool. Kiinnostavana sivujuonteena elokuvassa kulkee pakolaisten rantautuminen Pantellerian saarelle, etuoikeutettujen idylliin. Yksi käärme lisää paratiisissa.

Kommentit (2)
  1. Mä en oikein tiedä mitä tästä ajatella.

    Totta että tämä oli kaunis, vallaton, mahdoton ja seksikäs, mutta samalla vähän tyhjä. Katsomisesta on jo viikko enkä vieläkään tiedä mitä leffa halusi sanoa tai kertoa. Fiennes ja Johnson olivat mahtavia, Swinton oli aluksi upea kunnes kaikki se yltiöpäinen dramaattisuus ja kohtalokkuus kävelystä orgasmeihin alkoi ärsyttää, ja kaipasin jotain rentoutta. Ja mun mielestä sen olisi ehdottomasti pitänyt olla puhumatta koko elokuvan, ja sitten lopussa uima-altaan äärellä päästää se huuto.

    1. Ah niin totta! Siinä ois ollut dramatiikkaa, perhana. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *