Kohtauksia eräästä avioliitosta

the-americans-image-.jpgMuistatteko vielä 90-luvun lopun Felicityn? En muista mitä sarjassa tapahtui, mutta Keri Russellin kiharapilveä ja surusilmiä on mahdoton unohtaa. Eräänä sadepäivänä tulin sitten tutustuneeksi Netflixistäkin löytyvään The Americans -sarjaan, ja sama neitihän se siellä. Katse on edelleen haikea ja varsi siroakin sirompi, mutta mitään heiveröistä tässä roolissa ei totisesti ole.

The Americans on vähän kuin rautaesiripun aikakaudelle sijoittuva Isänmaan puolesta. Kunnon agenttitrilleri, jossa politiikkaa tehdään kulisseissa peruukein, salakuuntelulaittein ja myrkkyneuloin. Huomionarvoista on se, että pääosassa eivät ole amerikkalaiset, vaan Russellin ja Matthew Rhysin näyttelemät, rapakon taakse soluttautuneet KGB-agentit. Keskiluokkaisessa perhe-elämässä piileksivät eliittivakoojat ovat tietysti piinkovia tappajia, jotka aistivat pullamössökansan heikkouden, vannovat pitkin hampain uskollisuutta tähtilipulle ja toivovat lapsistaan kunnon sosialisteja.

Ei kuvittelisi, että tällainen olisi Jenkeissä kovin suosittua, mutta ilmeisesti näin on, sillä sarjasta on tekeillä jo neljäs kausi. Toisaalta mikäs siinä, sillä sarja on jännittävä, seksikäskin ja erityisesti Russell erinomainen. Pinnan alla vakoojatrilleri on sitä paitsi ennen kaikkea tarina eräästä avioliitosta ja sellainen on universaalia. ”Elizabeth” ja ”Philip” ovat yhtä aikaa kulissia ja täyttä totta, vähintäänkin vanhempina. Siinä vasta ainekset kylmään sotaan.

Kommentit (2)
  1. Mä olen monesti miettinyt että olisko tämä katsomisen arvoinen. Tämän jälkeen luulen että on.

    Ja voi Felicity! Ja voi se aika kun sunnuntai-iltapäivisin tuli kaikkia näitä ihania teininyyhkysarjoja putkeen. Mutta en myöskään muista siitä juuri mitään paitsi ihanan Benin.

    1. Tietysti, miehet! Ilmeisesti sarjan sydämessä oli jonkinlainen Dawson vs. Pacey -henkinen ”maailmassa on kahdenlaisia miehiä – kumpi on se oikea” -mittelö. Kippis vaan noille sunnuntaille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *