Kun katselen Tomppaa

12985395_new-taboo-promos-tease-tom-hardys-bloody_61ed278a_m.jpg

Oli jo aikakin, että myös television puolelle saatiin satsi Tom Hardya. Jotain Tompassa nimittäin on. Brittiläisen kuivakkaa huumoria ja äksyn juurevaa karismaa kenties, melkein mielenvikaista lähentelevällä intensiteetillä maustettuna. Melko sosiopaattisia ovat olleet ainakin Hardyn viimeaikaiset roolit The Revenantista Mad Maxiin, Bronsonista puhumattakaan. Toisenlaistakin tavaraa ansioluetteloon onneksi mahtuu, romanttisista komedioista Locken kaltaiseen laatudraamaan.

Sitä on toivottavasti joskus luvassa lisääkin, mutta vastikään HBO Nordicilla startanneen Taboon James Delaney ammentaa tutusta, väkivaltaan taipuvaisten alfaurosten laarista. Mutaiseen 1800-luvun Lontooseen isänsä kuolemaa selvittelemään saapuva heimotatuoitu maailmanmatkaaja on melkoinen kulmiensa alta kyräilevä äijänköriläs, joka kommunikoi tutun hardymaisin murahduksin. Tietenkin Delaney on myös suoraselkäinen periaatteen mies. Niistä periaatteista vain on välillä vaikea ottaa selvää.

Tarina sinänsä on päällisin puolin pöhköhkö: intiaaniverta omaavalla Delaneylla saattaa erakkomaisen luonteen ja brutaalin tappelutyylin lisäksi olla hyppysissään jonkinlaista mustaa magiaa. Kaikenlaisia villejä huhujakin hänestä liikkuu, ihmissyönnistä insestiin – ja tabujen äärellähän tässä olla. Melko synkkää meininkiä siis, mutta samalla aika viihdyttävää. Vähän niinkuin Penny Dreadful western-vivahteilla. Tulisiko tätä kuitenkaan ilman Hardya katseltua? Ehkä ei  – ihan jo pelkästään senkin takia, että Hardy perhepiireineen on ollut luomassa sarjaa. Käsikirjoitus on Steven Knightin (mm. Peaky Blinders) ja Hardyn isän, Edward ”Chips” Hardyn.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *