Nörttien kosto

28-silicon-valley1.jpgNörtit ovat tehneet ansaittua esiinmarssiaan jo vuosia, mutta HBO:n Silicon Valley onnistuu silti kaivamaan koodirivien välistä jotain uutta ja mehevää. Piilaakson start up -skenestä ammentava sarja on hauska ja oivaltava, nörttiydestä tinkimättä. Hahmokategoria on sekin klassinen, mutta sopivan outo: seasta löytyy ylikehittyneellä egolla varustettua pätijää, kiintiöaasialaista, ihmissuhdeongelmaista angstaajaa, slackeria ja yliviritettyä excelöijää. Villinä korttina sekaan on heitetty myös yksi satanisti, jolle ”päin helvettiä” on positiivinen ilmaus. Täysin omassa luokassaan ovat kummallisella karismalla varustetut stevejobsit, joiden miljoonabisneksiä buustaavat hologrammikokoukset ja henkiset neuvonantajat.

siliconvalley32.jpgSilicon Valleyn kyseenalaisessa ajatushautomossa alisuorituva ja paniikkikohtauksissaan roskiksiin ykäilevä Richard on yksi sympaattisimmista antisankareista pitkään aikaan. Killerin pakkausalgoritmin koodattuaan tämä hermokimppu ampaisee hetkessä Piilaakson halutuimmaksi hainsyötiksi, jota houkutellaan häkkiin jos toiseenkin. Korkeateknologian mekassa kilpailu on veristä ja saa toinen toistaan eriskummallisempia käänteitä. Tavalla tai toisella yrityksen perustamisvaiheisiin liittyvät esimerkiksi ADHD-lääkkeet, märät housut, toogabileet, erikoiskahveilta nimensä napanneet stripparit, jengigraffitit, surmanloukuiksi muuttuvat robottiautot ja väittelyt optimaalisesta masturbaationopeudesta.

Kiinnostavana yksityiskohtana mainittakoon, että sarjan luonut Mike Judge on paitsi mies Beavis ja Buttheadin ja Konttorirotat-elokuvan takana, valmistunut fyysikoksi ja työskennellyt aikoinaan itsekin piilaaksolaisessa start upissa. Höhöhö.

Kommentit (3)
  1. Tuli tässä mieleen, että ainakin aiemmin Suomen Netflixistä löytyi Nörttien kosto – niminen elokuva suoraan 80-luvulta. Kannattaa tsekata 😀

    1. Jep, nörtit forever 🙂

       

  2. Alun takeltelusta huolimatta tää sarja iski täysillä, ja oon kauden loppuun katsottuani yrittänyt suostutella IT-alalla työkentelevää avokkiani katsomaan sarjan: hän saisi siitä varmasti irti vielä enemmän kuin minä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *