Nörttitaivas

Freaks and Geeks

Oi että, taas kelpaa putsata tahmat rilleistä ja maatua sohvalle. Männävuosien lempparini Freaks and Geeks löytyy nimittäin vihdoin Netflixistä, eikä siinä vielä kaikki: myös Silicon Valleyn kolmoskausi pyörii parhaillaan HBO:lla. Yhdistävänä tekijänä on nörttihuumorin lisäksi ainakin Martin Starr eli Freaksin herttainen supergeek Bill ja Valleyn kyyninen Gilfoyle.

Freaks and Geeks joutui leikkuriin vain yhden kauden jälkeen, mutta jotain jäi kytemään. Sarjan luoja Paul Feig on sittemmin nakutellut jaksoja mm. Sukuvikaan, 30 Rockiin ja jenkki-Officeen. 80-luvun high school -ajankuva on ihanan ankea, mutta casting kenties vielä parempi. Ei niin kovin yllättäen sarjan juonella on paljon yhtäläisyyksiä toiseen lemppariini, ihanaan Niin sanottuun elämääni (My So-Called Life). Ilmeisesti kympin tytön identeettikriisi alkaa aina ihastumisesta koulun pahikseen, vai onko se toisin päin.

Eikä aikuisena ole kovin paljon helpompaa, ainakaan jos Silicon Valleytä on uskominen. Start up -koodari Richard Hendricks on niin täydellisen neurottinen hermokimppu, ettei voi kuin rakastaa. Enää pitäisi päättää kumpi on lopulta sietämättömämpää, epäonnistuminen vai menestyminen.

Kommentit (3)
  1. TV:tä parhaimmillaan!

    Gilfoylen piirteissä oli aluksi jotain häiritsevän tuttua, kunnes välähti: Bill !!

  2. Hahaa! Muutama vuosi(kymmen) tv:n tuijottamista takana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *