Oscars so sleepy

alejandro-g-inarritu_1.jpg

Kyllä vain, taas on se aika vuodesta. Oscar-gaala on puuduttavan tylsä ja pinnallinen, mutta silti pakollinen seurattava. Niin on myös vuotuinen Oscar-veikkaus, palkintona kuvitteellista tähtipölyä ja glooriaa. Tänä vuonna tiukin arvattava taitaa olla parhaan elokuvan kategoria. Nappaako Alejandro González Iñárritu tosiaan toisen pystin (tai toiset pystit) putkeen, vai voisivatko Spotlight tai The Big Short viedä potin? Mad Max: Fury Road olisi todellinen musta hevonen.

Itse elokuvien lisäksi tämän vuoden Oscar-keskustelu on pyörinyt pitkälti ihonvärin ympärillä. Oscars so white –kohun aikana sammakoita ovat ehtineet päästellä mm. Charlotte Rampling ja Michael Caine. No, elokuva-akatemiaa tuskin tunnetaan minään edistyksen airueena ja (ikuisina) varjokohuina ovatkin puhuttaneet Oscars so staight ja Oscars so mainstream.

Jos olette tekemässä omaa leffaveikkaustanne (saattaa pitää hereillä maanantaiaamyöstä – ehkä), vinkkejä löytyy vaikkapa täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä. The Revenenant 3 – haastajat 2. Kävi miten kävi, jälkiviisaus osoittaa, että palkinto tuppaa joka tapauksessa menemään väärälle ehdokkaalle. 

Kommentit (4)
 1. Me herättiin 4.30 kattoon nauhoitusta tunnin viiveellä, mutta kuitenkin ”livenä” ennen töitä. Edelleen väsyttää, mutta oli sen arvoista. Uutisia kun ei voi olla näkemättä/kuulematta, joten jos ei katso suorana, on sama olla katsomatta ollenkaan. Ja joku kooste, pyh!

  Mulla ei ollut oikein ennakko-odotuksia, mutta ne, mistä oli meni aika hyvin nappiin. Ihan siis avoimin mielin tuijoteltiin 🙂

 2. Meillä on monena vuonna valvottu koko yö, juotu skumppaa, tehty veikkauslistoja, joskus jopa pukeuduttu hienosti yms. mutta tänä vuonna flunssa taitaa viedä voiton. Laitan kuitenkin kellon viiden maissa soittamaan, loppuhuipennus on nähtävä livenä, ei voi mitään.

  Muutenkin tänä vuonna olen nähnyt surkean vähän leffoja, mutta toivon silti että Inarritu ei palkintoa vie, elokuvansa ei kokonaisuutena ollut tarpeeksi hyvä. Toisaalta, kuten sanoit, aina se menee väärälle 😉

  1. Skumppis-Oscar-valvojaiset ois kyllä kivat, mutta ehkä pakko nukkua tällä kertaa. Miksi oi miksi niiden pitää tulla juuri maanantainvastaisena yönä, grh! Mulla vielä The Big Short ja Room tärkemmistä näkemättä, ensin mainitun kerkiäisi ehkä vielä tänään.

   1. No mutta, ei ole juurikaan valittamista! Erityisesti ilahdutti miessivuosa, dokumentti (vaikkakin oli arvattavissa) ja myös Leo. On myös aina hauskaa kun palkinnot jakautuvat eikä yksi vie kaikkea. Nyt on aika monta leffaa edessä, sitten voi analysointi jatkua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *