Poikien välisestä ystävyydestä. Ja ihmissusista.

hemlock1_0.jpgNetflix laajentaa pikkuhiljaa profiiliaan leffakirjastosta täysipainoisemmaksi tuotantotaloksi. Kevin Spaceyn tähdittämän poliittinen trilleri House of Cardsin jälkeen ruudulle lävähti suhteellisen vähälle huomiolle jäänyt Hemlock Grove. Se on ehkä pikkuisen sarjan omaa syytä, sillä ei tämä True Bloodin säväyttävyyttä lähtentele, vaikka mukana onkin yliluonnollisten olentojen skaala ihmissusista, noh, johonkin vampyyriä muistuttavaan. Verisyydestä huolimatta fiilis on enemmänkin sellainen True Blood meets Smallville meets Twilight, eli saatan olla kohdeikäryhmän yläpäässä (myönnetään). Pakko ensimmäinen kausi siltikin oli ahmia.

hemlock_grove5.jpgRebel, rebel.

Jotakin sympaattista on etenkin sinänsä hyvin tehdyn kauhudraaman ”pääparin” eli kahden aika lutusen teinipojan ystävyyssuhteessa. Bill Alexanderin-veli Skarsgårdin näyttelemä Roman on rikas poikarukka ja Landon Liboironin esittämä Peter romanipoika kadun varjoisalta puolelta. Sarjan romanikulttuurin kuvauksesta voi olla montaa mieltä, mutta pohjimmiltaan Hemlock Grove kertookin mieheksi kasvamisesta. Siitä kauhugenren sydämessä kytevästä, kas kummaa juurikin teini-ikäisenä orastavasta, joksikin kenties kauhistuttavaksi tulemisesta niin fyysisesti kuin henkisestikin. Köyhän kiertolaisperheen vesalla ja mahtisuvun perijällä on eri mutkia matkassa, mutta pelottomasti omaksi itsekseen kasvamisesta sekä omien taakkojensa ja vastuidensa hyväksymisestä tuntuisi olevan kyse.

hemlock_roman.jpgKerro kerro kuvastin…

Äitiydestä on siinä sivussa puhe, ja perheiden hurjina päinä ovat mukana X-Men-kaunotar Famke Janssen ja takuuhyvä Lili Taylor.  Rosemaryn painajainen piinaa vähän American Horror Storyn tapaan tälläkin kertaa, sillä joku tai jokin on saattanut raskaaksi Romanin ja Peterin molempien liehittelemän viehkon naapurintytön. Hedelmöitysmysteerin lisäksi voi arvailla millaisilla kikoilla alati valkoiseen pukeutuvasta Famke Janssenista on saatu sarjassa aivan ylimaallisen pitkä!

hemlockgroves01e09720pw.jpgNäillä mutseilla on niin sanotusti munaa.

Pohdittavaksi jää, onko epäilemättä kalliisiin sarjatuontatoihin satsaaminen Netflixiltä fiksu juttu, mutta kivahan näitä on katsella niin kuin sarjoja usein nykyään katsellaan: monta jaksoa putkeen, turhia odottelematta. Hauska juttu Netflix Originals -sarjoissa on myös se, että tv-kanavien aikatauluista riippumattomina jaksot voivat, tai ainakin voisivat, vaihdella pituudeltaan paljonkin. Netflixin testikuukausi kannattaa ottaa käyttöön vaikka sadepäivien varalle, sillä jo mainittujen ja tuoreen Arrested Developmentin lisäksi palveluun on kesän aikana tulossa Weeds-sarjan luojan uutukainen, naisvankilaan sijoittuva Orange Is The New Black. Hempeämpi Kylmä rinki, tyttöjen Pako? Täytyy myöntää, että pikkuisen kiinnostaa.

Kommentit (2)
  1. Tämä palsta on aivan loistava, lisää postauksia odotellessa 🙂

    1. Kiitos kiitos, koitetaan keretä postailemaan lisää 🙂 Kävin vilkuilemassa sun blogia – Alexander Skarsgård GQ:ssä, huhhuh!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *