Rakkautta on

tumblr_nydl3ihmnf1tcxkqzo1_1280.jpg

Se hetki kun viimeistään tajuaa syksyn tulleen: Rakkautta & Anarkiaa pyörähtää käyntiin. Bio Rexin ja Maximin ollessa remontissa tänään alkavan festarin päänäyttämönä toimii Savoy-teatteri. Näytöspaikoissa on muutenkin mukavasti variaatiota, vanhoista tutuista Kino Sheryliin ja Korjaamo Kinoon. Enää täytyy muistaa kurkata kestot ja optimoida siirtymät. Sekä tietysti kelailla vaihtoehtoiset kahvibreikkipaikat ja vessajonojen pituudet eri kohteissa. Yes we can.

Elokuvia piisaa tuttuun tapaan kuin Pokemonin metsästäjiä Ruttopuistossa, joten tässä oma viime hetken tärppilistani. Vaihtoehtoisia vinkkejä löytyy myös esim. täältä tai täältä.

Everybody Wants Some!!
Koska Rakkautta ennen -elokuvat ja Boyhood, need I say more? Henkistä jatkoa Linklaterin Dazed and Confused -leffan kasariviboille.

Elle
Kohun saattelema Paul Verhoeven -pläjäys, jolta voi odottaa mitä tahansa. Pääosassa takuuvarma Isabelle Huppert.

Tämän jälkeen
Kiinnostava, nouseva ohjaaja Mia Hansen-Løve ja se Isabelle Huppert, jälleen kerran.

Certain Women
Kelly Reichardt on amerikkaisen indien hiljaisia ykkösnimiä. Pääosissa joukko loistavia naisia: Laura Dern, Michelle Williams ja Kristen Stewart.

Mapplethorpe: Look at the pictures
Mapplethorpe kiehtoo aina vaan, mutta kuulemma tämä dokkari ei ole pelkkää vanhan kierrätystä. Sitä paitsi Patti Smith ja 70-luvun New York, ah.

Chevalier
Uusi kreikkalainen elokuva on niin outoa ja ihanaa, tai ainakin Athina Tsangarin ohjaukset. Viime vuoden festarihitti Lobsteriakin on väläytelty vertailukohtana.

Evolution
Maagisen outoa kamaa tyttöjen sisäoppilaitokseen sijoittuneen Innocencen jalanjäljissä. Huhujen mukaan R&A-väen oma ennakkosuosikki.

Mr. Gaga
Ei Lady Gaga vaan israelaliskoreografi Ohad Naharin. Hyvää tanssielokuvaa ei ole liikaa tarjolla, toivottavasti tämä on sellainen.

Maggie’s Plan
Greta Gerwig, Ethan Hawke ja Julianne Moore? Ok!

Kommentit (2)
  1. Mahtava lista, kiitos, ja ihanat perustelut! Mun listan kärjessä on Certain Women ja Tämän jälkeen. Mulla on vaikeahko suhde Linnklateriin joten voi olla että jätän sen väliin. En halua olla taas se ainoa joka ei häikäisty ja vaikutu 🙂

    1. Ehkä se on varminta, onhan se tosiaan epänormaalia olla häikäistymättä Rikun edessä. Mutta Certain Women on mullakin aivan listan kärkipäässä, toivottavasti vaikututaan siitä molemmat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *