Salamyhkäisen seksikäs

The AffairIdyllisen pikkukaupungin salaisuudet ja pala palalta mureneva ydinperheidylli. Mies, nainen ja pinnan alla kytevä halu. Klassisista aineksista omalaatuisen kirpakan liemen keittänyt The Affair kannattaa katsoa viimeistä nyt, kun sarja alkaa AVAlta sunnuntaina. Käänteitä ei kannata paljastaa etukäteen, mutta se tuskin yllättää, että The Affair kertoo salasuhteesta. Ja kesästä, tuosta rakkaudenkaltaisesta hetkellisestä todellisuuspaosta. Tunnelma on enimmäkseen salamyhkäisen odottava – ja sopivasti seksikäs.

Jutun jujuna on se, että tarina kerrotaan kahdesta eri näkökulmasta. Jokainen jakso on jaettu puoliksi, eikä voi kuin ihastella kuinka pienetkin yksityiskohdat ja hienovaraiset eleet muuttavavat kaiken. Kenen tarina on enemmän tosi ei selviä oikein koskaan, eikä meillä kenties muuta olekaan kuin oma henkilökohtainen totuutemme. Ei kuitenkaan voi olla huomaamatta, että Noahin muistikuvissa Alison on aina parin asteen verran seksikkäämmin pukeutunut ja halukkaampi. Alisonin versiossa on enemmän surua ja haikeutta – ja yllättäen Noahin vaimo näyttäytyy kulmikkaampana kuin mies itse hänet kokee.

The Affair on katsottavissa myös HBO Nordicilta, ja aikasempi mietintäni aiheesta löytyy täältä.

Kommentit (3)
  1. Tämä oli musta siinä mielessä hämmentävä sarja että alku oli tosi napakka ja hyvä, mutta sitten puolivälissä tapahtui jokin notkahdus ja meinasin jopa jättää kesken, mutta onneksi en koska loppua kohden meno kyllä tiivistyi, ja onnistui koskettamaan yllättävilläkin tavoilla.

    Ja pidin erityisesti siitä miten hieno ääni ja rooli annettiin myös päähenkilöiden puolisoille, vaikkei tarinaa heidän silmin kuljetettukaan. Varsinkin Joshua Jacksonin (siis Paceyn, aina ihanan Paceyn) hahmo kasvoi hienosti ja muuttui jopa muita kiinnostavammaksi. Muutenkin hänen ja Allisonin suhde oli huomattavasti toista kiinnostavampi.

    Jatkoahan, siis toista kautta, tälle kuvataan jo mistä en ole kuitenkaan ihan hirveän innoissani, että miten tämä nyt sitten kantaa yhä ja kuinka pitkälle mutta pakko se on varmasti katsoa 🙂

    1. Tasan samaa mieltä sun kanssa. Juttu ei ollut ihan tasalaatuinen, mutta silti sarjatarjonnan kiinnostavimmasta päästä. Loppu oli vähän hämmentävä, en tiedä minäkään miten tästä jatketaan. (Ps. Valitsisin kyllä myös Paceyn The Wire -tyypin sijasta any day…)

  2. Ehdottomasti katselulistalla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *