Tupeeratumpi amerikkalainen unelma

dorp_02188fd_rv31.jpgChristian Balen fysiikan lakeja uhmaava combover, Amy Adamsin rintavako, Bradley Cooperin papiljotit ja Jennifer Lawrence haistelemassa kynsilakkaa. Siinä päällimmäisin, mitä jää käteen peräti 10 Oscar-ehdokkuutta kahmineesta American Hustlesta. Eikä ihme, sillä David O. Russellin (mm. Fighter, Silver Linings Playbook) jos mikä on näyttelijöidensä näköinen elokuva. Erityismaininnan ansaitsevat myös leffan lavastus ja puvustus, jotka puhaltavan elokuvan henkiin ja luovat hienon ajankuvan 70-luvun lopun New Yorkista.

american-hustle-christian-bale-amy-adams-and-bradley-cooper.jpgAmerican Hustle kertoo jonkin sortin tositarinan huijaripariskunnasta, joka ajautuu keskelle yhä syvemmälle alamaailman syövereihin uppoavaa poliisin peiteoperaatiota. Perinteisen kuka huijaa ja ketä -kuvion ohella tarinan sydämessä on eräänlainen neliödraama Balen pöhöttyneen pelurin, Lawrencen sekopäisellä vapautuneisuudella näyttelemän pisteliään vaimon, Adamsin viileän huijarittaren ja Cooperin pakkaa vielä sekoittavan kuumakalle-etsivän välillä. Kaikki ovat rooleissaan loistavia, etenkin viehkeä Adams sekä Lawrence, jonka lakattu kutrikasa huojuu uhkaavasti kuin turhautuneen kotiäidin epävakaa mieli.

wpid-jennifer-lawrence-american-hustle-04.jpgKaikin puolin pätevistä puitteistaan huolimatta American Hustle ei oikein pääse maalinsa. Rikostrillerinä se kierry tarpeeksi tiukalle, eivätkä hahmojen väliset jännitteet virity niin tiiviiksi kuin toivoisi. Lopulta löysiä langanpäitä on liikaa, ja lopputulos lässähtää vähän hengettömäksi pannukakuksi. Sääli, sillä aineksia olisi löytynyt enempäänkin. Katso silti jos ei muuten niin ihanan Jennifer Lawrencen, tuon Hollywoodin oman luonnonlapsen, kunniaksi. Ja hupaisan alkukohtauksen, jossa Balen Irving laittaa tukkaansa. Kelvannee oppitunniksi kaikille kaljuuntumisen kanssa kamppaileville miehille.

Kommentit (2)
  1. Mulle jäi leffasta ihan samat fiilikset, kaikki oli tavallaan kohdallaan mutta kerronta junnasi. Sama ongelma oli mielestäni myös Russelin edellisessä Silver linings playbook leffassa, en oikein saanut kokonaisuudesta kiinni, mutta ilm aika moni muu tykkäsi 😉

    Hustlessa oli tosin megahyvä soundtrack!

    1. Tosiaan – puvustus, lavastus, näyttelijät ja soundtrack toimivia kaikki 🙂 Silver Linings Playbook oli sekin ehkä hiukan ylihypetetty, mutta mun mielestä kuitenkin onnistuneempi kokonaisuus.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *