Veren maku suussa

Kiinnostaisiko kenties vielä yksi vampyyrisarja? Suhteellisen varteenotettava sellainen olisi ainakin nyt tarjolla. Astetta synkempään fantasiaan erikoistuneen Guillermo del Toron (Pan’s Labyrinth, Hellboy) yhdessä Chuck Hoganin kanssa luoma The Strain ei yritä olla mikään uusi True Blood, vaan lähestyy aihetta sanotaanko nyt viraalisesta näkökulmasta. Verenimijöitä vastaan ei nimittäin tällä kertaa taistelua käydä seipäin ja hopealuodein vaan pipetein, valkoisen lääkärintakin tuomalla auktoriteetilla. No, ainakin aluksi.

bb8d4a10-a581-11e3-9ad0-edae03dc5fc9_fx_strain_ephraim_ga_5e69b7r_1.jpgYhdysvaltalaisen FX-kaapelikanavan uutuussarja käynnistyy jo fiktiossakin tutuksi tulleesta tilanteesta: turvallisuusuhasta JFK:n lentokentältä. Epätavallisesti laskeutuneeseen koneeseen ei saada yhteyttä, ja näyttää siltä että joku tai jokin on pistänyt kylmäksi koko kabiinin. Viranomaisten välisessä voimainmiettelössä niskan päälle pääsevät akuutin aviokriisin kanssa kamppaileva epidemiologi Ephraim Goodweather ja tämän (tietenkin) ylimaaallisen viehättävä, mutta säpäkkä kollega. Mutkan kautta juttuun liittyvät myös sairas miljönääri ja kenties vanhuuden höperönä ohitettu, mutta kaikennähnyt keskitysleiriselviytyjä.

strain_heart_15_summer_fxweb_1280x720_260504131533_0.jpgThe Strainin tyylilaji on jotakin CSI:n, katastrofielokuvan ja splatterkauhun välimaastosta. Jo groteskit yksityiskohdat isäntänsä X-files-örkiksi muuttavista vampyyrisoluista antavat ymmärtää, että mitään palavasilmäisiä Eric Northmaneja tuskin on odotettavissa. Pikemminkin kaikenlaistaa verestävää, luikertelevaa, lävistävää ja roiskahtavaa pimeissä nurkissa lymyävien säikäytysten kera. Lähtökohtaisesti sarja ammentaakin enemmän zombikauhusta ja yliluonnollisen kauheita virusepidemioita käsittelevistä elokuvista kuin romanttishenkisestä vampyyrimytologiasta. Suosittelen testaamaan, jos et ole allerginen vanhan koulukunnan b-luokan kauhulle ja lämpenet vaikkapa tämäntapaiselle materiaalille. Ja sitten vaan käsien pesulle.

Kommentit (5)
 1. Oujee! Missä tätä pystyy Suomessa katselemaan?

  1. Siinäpä se. Ei ihan vielä oikein mistään, mutta sitä odotellessa…

   1. Höh. Ehdin jo innostua.

    1. Sarja pyörii muuten näköjään nyt Subin myöhäisilloissa. Tai pitäisikö sanoa varhaisaamuissa..

  2. Jos tykkää laittomuuksista, niin ainahan on piratebay yms.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *