Villi sydän

Wild Reese WitherspoonJos joskus on tullut miettinyt tulikohan haukattua vähän liian iso pala, kannattaa katsoa Wild. Tosipohjaisessa elokuvassa elämänsä sotkuun saanut Cheryl Strayed päättää pistää päänsä kuntoon pienellä kävelylenkillä.  Kuten esimerkiksi 1600 kilsan Pacific Crest Trail -vaellusreitillä. Ennakkoon ei tietenkään ole turhaan kohotettu kuntoa saati ajettu sisään vaelluskenkiä tai kuivaharjoiteltu teltan pystytystä. No, yrittänyttä ei laiteta ja Cherylkin oppii luottamaan paitsi itseensä myös vieraiden apuun.

Vähäeleisyydessään yllättävän mainio elokuva ei sorru turhaan romantisointiin, ja pääosasta Oscar-ehdokkuuden saanut Reese Witherspoon näyttelee luonnollisesti vailla tähden elkeitä. Onnistunutta Wildissä on myös Nich Horbyn kynäilemä no-bullshit dialogi sekä sentimentaalisia nostatuksia välttelevä soundtrack, jolla soi kaikkea Simon & Garfunkelista Portisheadiin ja Leonard Coheniin. Kanadalaisohjaaja Jean-Marc Vallée tunnetaan mm. Dallas Buyers Clubista, laatutyötä sekin.

Kokemuksistaan omaelämänkerran kirjoittaneen Strayedin elämää käydään vaelluksen ohella läpi takaumin, ja vaikkeivät vuoristomaisemat kipupisteitä pois pyyhi, pistetään vain tossua toisen eteen. Elokuvan viesti on lopulta aika lohdullinen: ei kannata miettiä liikaa ja nostattaa henkistä kynnystä, vaan vain tehdä ja antaa tapahtua. Joskus kylmäänkin veteen on hypättävä, ja yleensä kaikesta lopulta selviää. Eroista, menetyksistä, pahasta puurosta ja irronneista varpaankynsistä. Yh!

Kommentit (3)
  1. Tää tuntuu tosi samantyyliseltä kuin Tracks mutta varmaan vähän erihenkinen silti? Pitäis ehtii mennä kattoo jossain vaiheessa…

    1. Totta, aihe on samankaltainen, mutta käsittelytapa ja fiilis kiutenkin aikalailla eri. Oli mielestäni parempi kuin Tracks, käy ihmeessä kattoo!

      1. Täytyypä sit mennä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *