Villit ja vapaat

Westworld

Tässä taitaa olla syksyn puhutuin sarja, tai siihen ainakin on pyritty. Täytettävät saappaat ovat isot: HBO:n Game of Thronesin manttelinperijäksikin tituleerattuun Westworldiin on satsattu tuotantoarvoa eikä tähdissä ole kitsasteltu. Mukana ovat mm. Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Anthony Hopkins sekä Tanskan lahja pomonaisille, Sidse Babett Knudsen.

Näyttelijät ovatkin loistavia ja sarjan scifi-länkkärimaailma näyttää päällisin puolin mallikkaalta, kuten odottaa saattaa. Tarinasta sinänsä on vaikea mennä vielä takuuseen, mutta neljän ilmestyneen jakson jälkeen lupausta on ilmassa. Melko filosofisille kierroksille tässä kierrytään: ihmisen ja koneen suhde sekä tietoisuuden ja todellisuuden luonne ovat isoja aiheita. Toisaalta myös suhteellisen vaikeita, ja on vaikea kuvitella, että sarja voisi ihan GoT:n kaltaisia OMG-hetkiä tarjota.

Väkivallalla, alastomuudella ja seksillä Westworldissakin tietysti irrotellaan. Sarjan pessimistisenä peruspremissinä on näyttää mitä tapahtuu, kun empatiakyvytön etuoikeutettujen joukkio pääsee toteuttamaan itseään semivirtuaalisessa villissä lännessä eli Westworld-elämyspuistossa. Eikun stetsoni päähän ja bordelliin, tai jotain vielä pahempaa.

Tietämättään päättymätöntä tarinaa elävien Blade Runner -henkisten robottien näkökulma on totuuden kaipuussaan kuitenkin pääosassa, ja paljon kiinnostavampi. Toistaiseksi olen suht positiivisesti yllättynyt: en ole scifi- tai western-fani, ja sarjan idea vaikuttaa ensi kuulemalta aika pöljältä. Kolho nimikin herättää lähinnä ankeita mielleyhtymiä (onneksi Wild Wild West ja Waterworld saavat levätä haudoissaan).

Joko olette katsoneet, jatkoon vai ei?

Kommentit (2)
  1. Waterworld 😀 😀 😀

    Mä olen katsonut kolme jaksoa ja olen viehättynyt, koukuttunut ja ärsyyntynyt. Idea on musta ihana sekoitus Truman Showta, Inceptionia ja Deadwoodia (jota Rakastan) ja tarina (ja näyttelijät) vetää puoleensa mutta: oon niin kyllästynyt tähän ”kritisoidaan väkivaltaa näyttämällä väkivaltaa”-kiertoon ja pahoin pelkään että jos raa’at pahoinpitelyt ja raiskaukset jatkuvat niin jätän kesken. Mutta en vielä koska tosi vahvasti plussan puolella ollaan.

    1. Jep, I feel you. Meinasin tässä jutussakin narista, että taas tätä. Mutta nyt näyttää jo lupaavammalta.. ehkä siihen iänikuiseen raiskuuseen ja räiskimiseen ei sittenkään juututa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *