Vuoden ekat

docpoint2016_projisointi_valkokankaalle_v2.png

Uusi vuosi, uudet leffafestarit. 15-vuotisjuhliaan viettävä DocPoint valtaa nimittäin taas huomenna Helsingin valkokankaat. Isoksi kasvaneelle tapahtumalle voi antaa propsit pitkäjänteisestä dokumenttielokuvan esiin nostamisesta. Ei ole enää ihme eikä mikään nähdä muutakin kuin fiktiota teatterilevityksessä ja dokkaribuumistakin kai voi puhua.

Itseäni kiinnostavat kovasti ainakin Sodankylässä missaamani Fassbinder-potretti sekä klassikko-osastolta Chris Markerin Sans Soleil, joka teki aikoinaan vaikutuksen. Kehuja ovat saaneet myös Pohjois-Koreasta kertova Under the Sun, Bolšoi­-baletin jännitteitä ruotiva Bolshoi Babylon ja useammillakin leffafestareilla palkittu, melkoisen hämmästyttävältä kuulostava The Wolfpack.

Dokkareiden lisäksi bongasin oheisohjelmistosta mm. Dubrovnikissa esitettävät videoinstallaatiot kuten Taidehallissakin nähdyn Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen 101 kaikkien puolesta. Aika kiinnostavaa on myös se, että uutena esityspaikkana nähdään helmikuussa varsinaisesti avautuva Korjaamo Kino Töölössä.

Kommentit (3)
  1. Oi, mulla on täsmälleen samat leffat listalla: The Wolfpack, Under The Sun ja Bolshoi Babylon ja tänään poikakaveri houkutteli ostamaan lipun vielä Fassbinderiin 😀 Sans Soileil jää tältä erää näkemättä vain siksi, että se menee toisen leffan kaa päällekkäin 🙂

    1. Jes, enjoy! Sans soleil löytyy tarkemmin ajatellen myös jo melko pahasti pölyttyneestä dvd-hyllystä 🙂

      1. Aarrekätköjä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *