Vuoden parhaat

 

amy-winehouse-documentary-trailer-makes-debut-fdrmx.jpg

Siihen havahtuu aina yhtä yllättäen. Taas on yksi vuosi takanapäin, toinen edessä. Halusipa tai ei, uusivuosi on myös jonkinlainen tilinteon hetki. Mitä jäi käteen, mitä odottaa tulevalta. Lupauksia en muista ikinä tehneeni, listoja joskus kylläkin. 

Tykkään niitä myös lukea, analyysejä vuoden ilmiöistä, ihmisistä, kirjoista ja levyistä. Jälleen tulin löytäneeksi monta uutta hienoa artistia, joilta olen onnistunut ummistamaan korvani – hyvän musiikin puutteesta valitellessa. Jos josta kusta taas tuntuu, ettei viime aikoina ole ilmestynyt hyviä leffoja, tässä ainakin muutama todiste päinvastaisesta. Omat suosikkinsa saa myös jakaa!

Listaamisen tekee hankalaksi maittain vaihtelevat ilmestymisaikataulut. Johonkin kelvolliseen rajaamistapaan päätyäkseni kelpuutin mukaan kaikki vuonna 2015 Suomessa valkokangaslevitykseen saadut elokuvat. Eräät 2014 valmistuneet ja viime vuoden Oscareistakin kisailleet huippuleffat kuten Birdman, Whiplash, Wolf of Wall Street, Citizenfour ja Turisti ehdittiin noteerata jo joillakin vuoden takaisilla leffalistoilla. 

Vuoden top vitoseni (ei järjestyksessä):

1. Amy
2. Taxi Teheran
3. Whiplash
4. Citizenfour
5. Mommy

Bubbling under:

Birdman, Leviathan, Väkivallan vuosi, Ingrid Bergman – Omin sanoin, 45 vuotta, Turisti, Dheepan, Sicario

Kommentit (2)
  1. Kiitos näistä! Tajusin että mulla on vieläkin Mommy ja Sicario näkemättä. Ja Turisti. Tilanne korjaantunee pian.

    Hyvää uutta vuotta!!!

    1. Kiitos samoin, antoisaa 2016:sta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *