Ysärikärpäsen puremat

725.jpgOrionin syysohjelmisto näyttää iskeneen suoraan ysärikuumeen ytimeen As If! ysäriteinileffojen sarjallaan. Ihan sydäntä lämmittää nähdä usein kovin hiljainen leffateatteri pullistelemassa liitoksistaan ja fiiliskin on ollut jotenkin erityisen kupliva. Oikeastaan naisvaltaisessa katsojaryntäyksessä on vain yksi ongelma: tosi pitkät vessajonot. Osan mukaan valituista leffoista, Romeo & Julia etunenässä, muistan tehneen jo aikoinaan suuren vaikutuksen, mutta kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa myös mahtava ja yllättävän anarkistinen Heathers sekä sarjan kenties parhaiten aikaa kestäneet tapaukset, Richard Linklaterin Dazed and Confused ja Gregg Arakin Doom Generation.

Mitä sitten, kun Cluelessit ja muut on katsottu? Ilon ei onneksi tarvitse loppua lyhyeen, sillä sarjan ulkopuolelle jäi vielä monta kivaa herkkupalaa. Tässä muutama vaihtoehtoinen ysärileffasuosikkini – saa ehdottaa lisää!

Reality Bites (1994)

Ben Stillerin debyyttiohjaus ei oikeastaan ole teinileffa, vaan jossain collegen-jälkeisen elämänahdistuksen pyörteissä tässä kärvistellään. Casting ja aihepiiri ovat molemmat silti ehtaa ysäriä: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, MTV ja ”sukupolvi X”.

Empire Records (1995)

Pöhkö, mutta kaikessa ysärihenkisessä viattomuudessan jotenkin vastustamaton komedia levykaupan työntekijöistä (jengi osti vielä levyjä!) ja taistelusta suuryritysten pahuutta vastaan. Damn the man! Mukana mm. Liv Tyler ja Renée Zellweger.

Tiskirotat (Clerks) (1994)

Klassikko! Kevin Smithin ensimmäinen, ja edelleen paras, slacker-komedia pystyynkuolleen lähiöostarin kiskan ja leffavuokraamon ”asiakaspalvelijan” (jengi vuokrasi vielä leffoja, VHS:llä!) edesottamuksista. Ei tässäkään nyt ihan teinejä enää olla, mutta close enough.

Hakkerit (Hackers) (1995)

Neonvaloja, teknomuotia, rullaluistelua, outoja lettikampauksia! Angelina Jolie ja Johnny Lee Miller koodaavat (ooh, vanhat kunnon disketit!) ja ihastuvat hupsussa, mutta hellyyttävän vauhdikkaassa high school – hakkeritrillerissä. Crash and burn.

Kommentit (1)
  1. Oudot teinivärinät täällä. Taidan käydä tuon ysärileffasuosikkilistasi kimppuun heti! Nimittäin ainakin Empire Records muistuu mieleen todella hämärästi.

    Lisää näitä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *