chiliravut salaatinlehdillä

IMG_4053-002.JPG

 

uusin kiistaton suosikkini ruokarintamalla, chiliravut salaattiveneissä. tämä ruoka on snäpin puolella aiheuttanut ihanasti kuhinaa, ja nyt viimein saan reseptin kirjoitettua tännekin.

konsepti on varsin helppo – erinomaisia makuja maltillisesti, ja lopputulos on raikas ja äärimäisen ihana. kaikki täytteet rullataan vahvojen romaine- salaatinlehtien uumeniin kuin tortillat konsanaan – tai syödään perinteisenä annoskasana, jos salaatinlehdet eivät syystä tai toisesta suostu saumattomaan yhteistyöhön nälkähuipun hetkellä. 

Chiliravut salaattiveneissä

romaine salaattia

pakasterapuja pussi tai kaksi syöjien mukaan

tuoretta valkosipulia, 1 lime, 1 tuore chili

kurkkua

paksoi (= pinaattikiinankaali)

turkkilaista jugurttia, Hellman`s majoneesia

punasipuli, tuoretta korianteria 

sriracha- kastiketta, hunajaa, suola & pippuri myllystä 

oliiviöljyä, omenaviinietikkaa

aloita marinoimalla ohueksi viipaloidut punasipulit. vispaa marinadiksi keskenään sekaisin 4 rkl oliiviöljyä, 2 rkl omenaviinietikka, 1 rkl juoksevaa hunajaa & suolaa myllystä. nosta maustumaan jääkaappiin. 

valmista seuraavaksi limeaioli: sekoita keskenään 4 rkl turkkilaista jugurttia, 2 rkl Hellman`s majoneesia, tuoretta valkosipulia maltillisesti (usein vajaa kynsi piisaa, jotta maku pysyy pehmeänä), 1 tl hunajaa, puolikkaan limen mehu, suolaa myllystä. lisää halutessasi silputtua korianteria joukkoon. nosta maustumaan jääkaappiin.

leikkaa kurkku passeleiksi kuutioiksi ja mausta mustapippurilla ja tilkalla valkoviinietikkaa.

viipaloi paksoi ronskiksi suikaleiksi – tätä etenkin aasialaisessa keittiössä paljon käytettävää kaalia saa nykyisin useimmista suurista marketeista. paista paksoiviipaleet pannulla oliiviöljyssä ja osterikastikkeessa. osterikastikkeen voi korvata myös esimerkiksi soijalla ja hunajalla – näillä saa myös toivotun suolaisenmakean makumaailman. 

valmista viimeisenä chiliravut. pilko tuore chili ja valkosipuli – paista näitä oliiviöljyssä kuumalla pannulla. varo polttamasta valkosipulia. kun valkosipuli on hieman kypsynyt ja maut irronneet pannulle, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. paista nopeasti kuumalla pannulla ja mausta sriracha-kastikkeella. rapuja ei tarvitse erityisesti kypsentää, ainoastaan saada maku tarttumaan ja ravut lämpiämään. 

kasaa täytteet kerroksittain salaatinlehdille ja viimeistele kokonaisuus tuoreella korianterilla.  

enjoy xx

 

IMG_4056-002.JPG

IMG_4049-002.JPG

IMG_4046.JPG

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.