kesän seurallisin salaatti
suurena salaattifanina kehittelin mahtavan konseptin kesäiltojen tarjoamiseksi isollekin porukalle.
ajatus on yksinkertainen: pöydän täydeltä herkkuja, joista kukin saa kasattua mieluisensa kesäsalaatin.
kaiken perustana on maukas salaattipohja, joka muodostuu salaateista, yrteistä, sipulinvarsista ja syötävistä kukista. salaattipohjan lisäksi valmistetaan herkullisia lisukkeita grillaten, paahtaen, marinoiden ja pilkkoen omille tarjoiluastioilleen. suuret ystävädinneritkin järjestyvät lähes itsestään kun jokainen vieras valmistaa oman bravuurisalaattitäytteensä.
oma salaattipöytäni koostui teriyaki-hunajassa paahdetuista kukkakaaleista, jättiravunpyrstöistä, halloumista, valkosipulissa paistetusta lehtikaalista, uunissa valkosipulissa paahdetuista terttutomaateista ja vihreästä parsasta. terttutomaattien ja läpikypsyneiden valkosipuleiden sivutuotteena paahtui täydellinen salaatinkastike, joka on ehdottomasti kerrottava teillekin.
valkosipulitomaatit uunissa & sivutuotteena täydellinen salaatinkastike
terttutomaatteja, kokonainen valkosipuli
oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria
pyöritä tomaatit karoineen oliiviöljyssä, jotta puisevat karat eivät pala uunissa. aseta tomaatit uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa. kaada vuokaan reippaasti laadukasta oliiviöljyä sekä 1-3 rkl juoksevaa hunajaa, ja mausta paistos mustapippurilla ja suolalla. anna tomaattien paistua 180 asteisessa uunissa kunnes saavat paahtunutta sävyä kylkiinsä ja valkosipulit ovat kypsyneet läpikotaisin.
aseta tomaatit tarjolle uunivuoassaan ja lusikoi herkullinen kastike vuoan pohjalta salaatinkastikkeeksi.