pizza dough
tämän olen lupaillut julkaisevani jo maailman sivut, mutta nyt se oikeasti tapahtuu – maailmankaikkeuden täydellisin pizzapohja. prego.
pizzapohja
25 g hiivaa
hieman vajaa 4 dl vettä
2 tl suolaa
reilu 1 rkl juoksevaa hunajaa
durum jauhoja 7 – 8 dl
oliiviöljyä muutama loraus, puolidesiä nyt ainakin
liuota hiiva lämpöiseen veteen. lisää suola ja hunaja. vaivaa puuhaarukalla jauhoja taikinaan ja lisää öljy joukkoon. lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa kymmenisen minuuttia. elä tee liian tiivistä taikinaa – jauhoja on mahdollista lisätä hieman kohoamisen jälkeenkin. anna kohota vähintään 30 min. taikina piisaa kolmeen isoon pizzaan.
joskus lisään myös välimeren yrttejä pizzapohjaan samalla kun lisään suolan ja hunajan. suosittelen testaamaan
hox!! maista sormella ennen jauhojen lisäystä että suolaa tosissaan on tarpeeksi. no salt = no taste. ihan sama homma kuin pastan keitossa.
paista pizzat aina mahdollisimman kuumassa uunissa. kätevä niksi kotiuuneissa on myös lisätä mozzarella (ethän vaan käytä pizzaraasteita) pizzaan vasta muutama minuutti ennen pizzan ottoa uunnista – näin pohja paistuu rapsakaksi ja juusto ei pala liian pitkän paistoajan johdosta. superkuumat leivinuunit ovat tietenkin asia erikseen.
omat tiistaipizzamme saivat eilen kyytiinsä mm. valkosipuli- & yrttiöljyssä freesatun seafood mixin ja tiikerirapuja, ja lihapizzaan siivutettiin edellisen päivän entrecote pihvien jämät ja kermainen sienikastike.ol` hyvää !
ps. taikina tuntuu olevan vielä huikeampi kerran pakastettuna. tee siis kaksi satsia kerralla, jolloin koko tuorehiiva tulee käytettyä, ja saat pizzataikinat valmiiksi pakkaseen vierasvaraksi.