the HEAT
eilinen oli täydellinen päivä suomalaisten kesäpäivien historiassa. hellerajan ylitystä juhlistettiin toimistossamme laittamalla lappu luukulle puoliltapäivin ja kaikki saivat kirmata kesälaitumille loppupäiväksi nauttimaan poikkeuksellisesta kesäsäästä.
itse kurvasin lähimmälle hedelmä- ja lihatiskille noutamaan piknik- eväiksi hedelmäkimaran ja kanankoipia – ja siitä suorinta tietä kotipihaan vaateriin.
kanoja marinoin teriyaki-chili marinadissa 2-3 tuntia ennen kuin paistoin ne uunissa grillivastuksien alla suussasulaviksi. tämä makean tahmea luottomarinadi pitää ehkä jakaa teillekin, eiks juu??
sweet & sticky chicken legs
oliiviöljyä
soijaa (kikkoman makea)
paksua teriyakisoosia, esim Santa Maria
loraus shiracha chilikastiketta
hunajaa tai sweetchili- soosia
kaikkea näitä passelissa suhteessa sekaisin kulhossa – shiracha on todella tulista, joten käytä maltilla. maista seosta, ja lisäile aineksia tarvittaessa. marinadin on tarkoitus olla koostumukseltaan paksuhko ja maultaan imelää, sopivalla suolalla ja pienellä takapotkullla. jos tahdot hifistellä, voit lisätä marinadin joukkoon raastettua tuoretta inkivääriä, chiliä ja valkosipulia. ripottele sormisuolaa paistettujen koipien päälle.
sekoita ja kaada kanojen päälle. anna marinoitua ainakin muutama tunti, jopa seuraavaan päivään. paista grillissä, tai uunissa 200 asteessa n. 50 minuutin ajan välillä käänellen.
tämä marinadi sopii ihan mille lihalle tahansa, ja takuulla tekee vaikutuksen grillivieraisiin. plus marinadin tekemiseen menee alta minuutti aikaa.