artisokkapesto

IMG_2633(1)-001.JPG

 

kehitin uuden suosikkiherkun viikko sitten syysflunssaa potiessani – artisokkapeston. en tiedä onko kaiken silputun tai soseutetun kutsuminen pestoksi ihan oikeutettua, mutta paremmalta se kuulostaa kuin vaikka artisokkasohjo.

blenderissä sekoitettuna pestoon jää ihana runsaampi rakenne, mutta vaihtoehtoisesti tämän saa tehtyä varmasti sauvasekoittimellakin. ainesosiksi tarvitset vain tölkillisen artisokan sydämiä, hieman valkosipulia, yrttejä (itsellä persilja ja basilika), lorauksen oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria – kokeile myös teelusikallista sitruunamehua tai kourallista raastettua parmesaania.

tämä herkku on parhaimmillaan leivällä ihan siltään, salaateissa, dippikastikkeena tai miksei pastakastikkeenakin. oikeastaan tämä sopii kaikkialle ja kaiken kanssa. lorauta valmiin peston päälle oliiviöljyä ja säilö kannellisessa purkissa jääkaapissa.

 

IMG_2634.JPG

Koti Ruoka ja juoma Trendit
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.