chiliravut salaatinlehdillä
uusin kiistaton suosikkini ruokarintamalla, chiliravut salaattiveneissä. tämä ruoka on snäpin puolella aiheuttanut ihanasti kuhinaa, ja nyt viimein saan reseptin kirjoitettua tännekin.
konsepti on varsin helppo – erinomaisia makuja maltillisesti, ja lopputulos on raikas ja äärimäisen ihana. kaikki täytteet rullataan vahvojen romaine- salaatinlehtien uumeniin kuin tortillat konsanaan – tai syödään perinteisenä annoskasana, jos salaatinlehdet eivät syystä tai toisesta suostu saumattomaan yhteistyöhön nälkähuipun hetkellä.
Chiliravut salaattiveneissä
romaine salaattia
pakasterapuja pussi tai kaksi syöjien mukaan
tuoretta valkosipulia, 1 lime, 1 tuore chili
kurkkua
paksoi (= pinaattikiinankaali)
turkkilaista jugurttia, Hellman`s majoneesia
punasipuli, tuoretta korianteria
sriracha- kastiketta, hunajaa, suola & pippuri myllystä
oliiviöljyä, omenaviinietikkaa
aloita marinoimalla ohueksi viipaloidut punasipulit. vispaa marinadiksi keskenään sekaisin 4 rkl oliiviöljyä, 2 rkl omenaviinietikka, 1 rkl juoksevaa hunajaa & suolaa myllystä. nosta maustumaan jääkaappiin.
valmista seuraavaksi limeaioli: sekoita keskenään 4 rkl turkkilaista jugurttia, 2 rkl Hellman`s majoneesia, tuoretta valkosipulia maltillisesti (usein vajaa kynsi piisaa, jotta maku pysyy pehmeänä), 1 tl hunajaa, puolikkaan limen mehu, suolaa myllystä. lisää halutessasi silputtua korianteria joukkoon. nosta maustumaan jääkaappiin.
leikkaa kurkku passeleiksi kuutioiksi ja mausta mustapippurilla ja tilkalla valkoviinietikkaa.
viipaloi paksoi ronskiksi suikaleiksi – tätä etenkin aasialaisessa keittiössä paljon käytettävää kaalia saa nykyisin useimmista suurista marketeista. paista paksoiviipaleet pannulla oliiviöljyssä ja osterikastikkeessa. osterikastikkeen voi korvata myös esimerkiksi soijalla ja hunajalla – näillä saa myös toivotun suolaisenmakean makumaailman.
valmista viimeisenä chiliravut. pilko tuore chili ja valkosipuli – paista näitä oliiviöljyssä kuumalla pannulla. varo polttamasta valkosipulia. kun valkosipuli on hieman kypsynyt ja maut irronneet pannulle, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. paista nopeasti kuumalla pannulla ja mausta sriracha-kastikkeella. rapuja ei tarvitse erityisesti kypsentää, ainoastaan saada maku tarttumaan ja ravut lämpiämään.
kasaa täytteet kerroksittain salaatinlehdille ja viimeistele kokonaisuus tuoreella korianterilla.
enjoy xx