helppoa tarjottavaa
näppärä alkupala, mikä on käytännössä kasattu jääkaapin valoista.
hapankorpuille isänpäivän aterialle loihdituista kalaleivistä tuli välitön hitti. ehkä jo pelkästään siitäkin syystä, ettei alkupaloja ole perhepöydässämme juuri suuria juhlapyhiä lukuunottamatta tavata. maku oli luonnollisesti toinen seikka, mikä siivitti leivät suosioonsa.
toiselle leivälle tehtiin savukalatahna edellisen päivän savumuikuista ja philadelphiasta (lisäksi mausteet ja sitruunamehu), lisäksi leivälle kasattiin miedossa valkosipulissa paistettu lehtikaali, kapriksia ja punasipulia. toiselle leivälle sen sijaan keksittiin maustaa ohrattoa, ja sen kaveriksi kevyt kerros philadelphiaa, avokadoa, marinoitua punasipulia, kylmäsavulohta ja tilliä.
tämän rennommin ei voine tarjoiluista selvitä. rohkaisen kokeilemaan pikkujouluihin tai mihin tahansa kinkereihin.
ihanaa perjantaita.