herkulliset nyhtökauratacot

IMG_1190-2.jpg

 

pitkästä aikaa resepti – ja nyt onkin mielettömän hyvä.

viiden täytteen nyhtökauratacot, jotka vievät paatuneimmaltakin lihansyöjältä kielen mennessään. resepti on tuttuun tapaan hyvin vaivaton, joskin nimikkochilikastikkeeni keittämiseen menee pieni hetki aikaa. kokeile soosia silti – lopputulos on sen arvoinen.

tämä makupaletti osoittaa hienosti sen, miten täytteitä ei tarvitse olla kymmentä sorttia vaan vähempikin piisaa.  

tomaattisalsa Pico de gallo 

6 tomaattia, 1 sipuli, valkosipulia, korianteria, limen mehu & suolaa myllystä 

pilko kypsät tomaatti pieniksi kuutioiksi – poista ylimääräiset siemenet, jotta salsasta ei tule vetistä. pilko sipuli pieneksi, ja hienonna valkosipulia makusi mukaan – sekoita tomaattien joukkoon. mausta limemehulla, tuoreella korianterilla ja ripauksella suolaa. 

 

jugurtti aioli  

(linkki ohjeeseen) 

 

nopea Guacamole 

3 kypsää avokadoja, valkosipulia, tuoretta korianteria, pieni tomaatti & limemehua 

sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla. 

 

nyhtökaura 

paketti nyhtökauraa (tomaatti, paprika & lehtipersilja maustettu on paras) 

lämmitä pannu kuumaksi ja pyöräytä öljytyllä pannulla kaura kuumaksi. mausta soijalla ja hunajalla ja paista hetki. 

 

makean tuju chilikastike

3 valkosipulinkynttä,  pätkä tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä

1-2 rkl omenaviinietikkaa, 1 dl ketsuppia, 1 dl sweet chili soosia, 1-2 rkl Srirachaa, 1 rkl hunajaa

kuullota kattilassa keskilämmöllä voi-öljyseoksessa hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja tuore chili – elä polta! kun sipulit ovat pehmenneet, lorauta joukkoon viinietikka, sriracha, hunaja, ketsuppi ja sweetchilisoosi. kiehuta kasaan noin 15 minuuttia – lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike alkaa sakeutua liikaa. 

tarkista maku ja mausta myllysuolalla. 

 

loppuun vielä muutama vinkki:

  • käytä marketeista saatavia, gluteenittomia pieniä maissitortilloja – ovat kaikkein lähimpänä autenttista meksikolaista maissitortillaa. 
  • laita tuoretta korianteria kaikkeen ja paljon. kuuluu asiaan. 
  • juomasuositus: kaksikolmasosaa gingeralea, kolmasosa soodaa, tuore lime & mintunlehtiä. 

 

IMG_1198.jpg

IMG_1196.jpg

IMG_1197-001.jpg

Koti Ruoka ja juoma