herkulliset nyhtökauratacot
pitkästä aikaa resepti – ja nyt onkin mielettömän hyvä.
viiden täytteen nyhtökauratacot, jotka vievät paatuneimmaltakin lihansyöjältä kielen mennessään. resepti on tuttuun tapaan hyvin vaivaton, joskin nimikkochilikastikkeeni keittämiseen menee pieni hetki aikaa. kokeile soosia silti – lopputulos on sen arvoinen.
tämä makupaletti osoittaa hienosti sen, miten täytteitä ei tarvitse olla kymmentä sorttia vaan vähempikin piisaa.
tomaattisalsa Pico de gallo
6 tomaattia, 1 sipuli, valkosipulia, korianteria, limen mehu & suolaa myllystä
pilko kypsät tomaatti pieniksi kuutioiksi – poista ylimääräiset siemenet, jotta salsasta ei tule vetistä. pilko sipuli pieneksi, ja hienonna valkosipulia makusi mukaan – sekoita tomaattien joukkoon. mausta limemehulla, tuoreella korianterilla ja ripauksella suolaa.
jugurtti aioli
nopea Guacamole
3 kypsää avokadoja, valkosipulia, tuoretta korianteria, pieni tomaatti & limemehua
sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.
nyhtökaura
paketti nyhtökauraa (tomaatti, paprika & lehtipersilja maustettu on paras)
lämmitä pannu kuumaksi ja pyöräytä öljytyllä pannulla kaura kuumaksi. mausta soijalla ja hunajalla ja paista hetki.
makean tuju chilikastike
3 valkosipulinkynttä, pätkä tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä
1-2 rkl omenaviinietikkaa, 1 dl ketsuppia, 1 dl sweet chili soosia, 1-2 rkl Srirachaa, 1 rkl hunajaa
kuullota kattilassa keskilämmöllä voi-öljyseoksessa hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja tuore chili – elä polta! kun sipulit ovat pehmenneet, lorauta joukkoon viinietikka, sriracha, hunaja, ketsuppi ja sweetchilisoosi. kiehuta kasaan noin 15 minuuttia – lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike alkaa sakeutua liikaa.
tarkista maku ja mausta myllysuolalla.
loppuun vielä muutama vinkki:
- käytä marketeista saatavia, gluteenittomia pieniä maissitortilloja – ovat kaikkein lähimpänä autenttista meksikolaista maissitortillaa.
- laita tuoretta korianteria kaikkeen ja paljon. kuuluu asiaan.
- juomasuositus: kaksikolmasosaa gingeralea, kolmasosa soodaa, tuore lime & mintunlehtiä.