huikeat pannuleivät

lainahöyhenissä

 

harva asia on parempaa, kuin rapeakuorinen maalaisleipä tai sulanut juusto - saati nämä molemmat yhdessä. vielä kun tähän lisätään avokadoa, basilikaa ja suolaa myllystä, voidaan jo puhua täydellisestä herkusta.

ystävääni lainaten, nyt on selvästi valloillaan "lämpimien voileipien toinen tuleminen".  vuonna 2016 lämppäreitä ei tosin rankaista mikrokäsittelyllä, vaan ne paistetaan kullanruskeiksi pannulla.

 

avocado grilled cheese

hyvää maalaisleipää

maukasta juustoa esim. cheddar tai gouda

mozzarellaa

avokado, basilikaa & suolaa myllystä

siivuta maalaisleipä ohuehkoiksi siivuiksi - yön yli levännyt leipä on kaikkein parasta, jolloin leivän koostumus ei ole aivan yhtä pehmeää kuin uunituoreessa leivässä. kasaa molemmille puolille siivu tai kaksi valitsemaasi juustoa, esim. goudaa ja lisää toiselle puoliskolle vielä ohueksi siivutettua mozzarellaa. paista leivän puolikkaita juustopuoli ylöspäin oliiviöljyssä pannulla, kunnes leipien pohjat ovat saaneet kauniin värin, ja juusto alkanut jo hieman sulaa. kippaa toinen leipä kanneksi, ja jatka paistamista niin kauan, että juusto on täysin sulanut. tässä vaiheessa on hyvä madaltaa lämpötilaa - leivät eivät tokikaan saa palaa.

kun juusto on sulanut, nosta leivä pannulta ja avaa leivät varovasti. lisää leipien väliin avokado ja basilika. kansi päälle ja  myllystä hieman suolaa leipien päälle.

pieni varoituksen sana - leivät ovat vaarallisen koukuttavia. ja syntyvät yhtä nopeasti kuin teevesi kiehuu.

ps. testasin myös toista makuparia, pinaatti&feta - mikä sekin oli erinomainen. kääntele pinaattia hetki pannulla oliiviöljyssä ja valkosipulissa. lisää kypsynyt pinaatti ja feta jo alkuvaiheessa leivän puolikkaille juustokerroksen päälle, ja paista edellä kerrotun ohjeen mukaan.

 

Kommentit

Nannas (Ei varmistettu)

Tusen TACK! Kokeilen, molempia. :)

En käsitä miten täältä voi saada niin parhaat tyyli-inspiraatiot kuin herkullisimmat reseptitkin. :D Kiitos ja pikaista paranemista!

Anita E
Suoraan Soulista

Ei vitsi, tuli kyllä nyt ikävä Suomen ruokakauppoja vaikka olen asunut Koreassa vaikka viikon. Tuo leipä sisältää kaikkia lemppariaineksiani: avokadoa, kunnon leipää ja juustoa.. Ja kaikki ovat myös aineksia, jotka täällä ovat sairaan kalliita/hankala löytää. No, ehkä sitten kesällä pääsen tekemään noita :D

Anita E
Suoraan Soulista

*vasta viikon

Vmaria (Ei varmistettu)

Aina sun snäppejä kirjoittelen kynä sauhuten, todella maukkaita reseptejä! :) kiva että jaat muutamat myös täällä. Hyvät musiikit sulla myös snäpeissä taustalla!

tanjatanja
Ei Beigeä

KIITOS.

Kommentoi