Jyväskylän parhaat kirpputorit

lainahöyhenissä

 

rakastan kirpputoreilla syynäämistä. taito tehdä löytöjä jonkun jo kertaalleen omistamista tavaroista on peruja äidiltäni. 

blogini ensimmäiset vuodet keskittyivät tiukasti 2ndhand ja kirpputorivaatteiden ympärille, mutta nykyään etsin ja löydän kirppareilta oikeastaan yksinomaan sisustusesineitä ja astioita. tärkein taito löytöjen tekemiseen lienee oikeanlainen kirpparisilmä - kyky nähdä esine tavaranpaljoudesta notkuvan kirpputoripöydän sijasta omassa kodissa. kultainen sääntöni on, että jos en pysty näkemään tavaralle heti paikkaa tai selkeää käyttötarkoitusta, ei sitä kannata ostaa, vaan jättää suosiolla jonkun toisen löydettäväksi. 

Jyväskylässä on poikkeuksellisen hyvä kirpputoritarjonta, ja hinta-laatusuhde on usein todella hyvä. kiskurihinnoittelijoita löytyy toki täältäkin, mutta pääsääntöisesti tavara on kivan hintaista.  

en pääsääntöisesti syrji mitään kirpputoreja - löytöjä voi tehdä mistä vain. toiset kirpparit ovat tosin lähes takuuvarmoja aarreaittoja ja tässä listaus omista suosikeistani: 

 

Kirpparilla.fi - Seppälä

valtava itsepalvelukirppis Seppälässä, joka on auki 363 päivää vuodessa. 

tarjontaa on laidasta laitaan, myös huonekaluja ja valaisimia. jos aikaa on vain yhdelle kirpparille, suosittelen ehdottomasti tätä. pöydissä paljon lasitavaraa, vanhaa Arabiaa, hyväkuntoisia vaatteita ja muutamalla myyjällä jopa viherkasvin pistokkaita. täällä myyn myös omia tavaroitani silloin harvakseltaan kun myyn. erikoismaininta aina iloisesta ja palvelualttiista henkilökunnasta - tällä kirpparilla on ilo vierailla.

Fida - Keskusta 

sympaattinen kirppari Jyväskylän keskustan kupeessa Puutarhakadulla. iloinen henkilökunta ja paljon tavaraa läpikäytäväksi - myös paljon kirjoja ja puhtaita ja siistejä kodintekstiilejä. hyvät parkkitilat sisäpihalla, joten autolla helppo visiteerata. 

SPR:n kirpputorit, Kirri, Seppälä & Savela 

etenkin Kirrin SPR on todellinen aarreaitta, missä pyrin käymään ainakin parin viikon välein.  todella hyvä lasitavaran ja astioiden valikoima ja hinnat hyvin edullisia. Savelan ja Seppälän kirpputorit ovat pienempiä, mutta nekin kannattaa katsastaa aika ajoin. 

Kirpputori Silinteri 

Kirrissä entisissä SPR:n kirpparin tiloissa toimiva iso itsepalvelukirppis, jonka valikoimissa myös huonekaluja. täältä löysin viime vierailulla mm. todella kauniin kolmijalkaisen vintage- jalkavalaisimen. Kirrissä on kaikkiaan kolme hyvää kirpputoria lähes vierivieressä - nyt mainitun Silinterin ja SPR:n kirppiksen lisäksi on vielä itsepalvelukirpputori Löytölähde aivan SPR:n kirpparin vieressä. 

Kierrätyskauppa Sovatek, Seppälä & Ekocenter, Muurame 

ehdottomasti vierailun arvoiset isot kirpparit, joissa tavaraa laidasta laitaan ja edullinen hintataso. paljon huonekaluja, vaatteita, astioita, ruukkuja. Seppälän Sovatekissa on myös pukuvuokraamo Satumaa, mistä saa juhliin kuin juhliin vuokrattua muutamalla eurolla täyden asukokonaisuuden. 

 

näillä kaikilla kirppiksillä vierailen säännöllisen epäsäännöllisesti ja harvoin lähden tyhjin käsin. kuvien tavaroista kaikki astiat, rottinkinen seinänaulakko, kvartsivalaisin, vanha peili, lasikupuinen riippuvalaisin, Arabian mustat ruukut, kristalliset suolakot ja Parolan Rottingin lumikenkätuoli ovat kirpparilöytöjä juuri näiltä kirpputoreilta.

tarjonta on kaikkiaan niin hyvä, että jos asut kauempana, suosittelen ehdottomasti vaikka viikonloppureissua Jyväskylään ihan vaan kirpputoreja kiertämään.  

Tiiu Piret xx

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Silinteri on mun suosikki! Sieltä löytää aina hyväkuntoisia ja hyvähintaisia lastenvaatteita!

Piret
lainahöyhenissä

Silinteri on kyllä hyvä. Minulla ei ole oikein kokemusta lastenvaatteista, mutta hyvä että kommentoit tästä - tiedosta on varmasti apua monelle!!

Nannas (Ei varmistettu)

Oi joi, kun on taas hykerryttävä tämä juttu. :) Nuo kirpit täytyy kyllä kesällä muistaa jos siellä päin liikkuu. Kiitos kun kokosit ne tänne. Löytösi ovat kyllä mahtavia.
Ja tuo on niin totta että silmän täytyy olla todella harjaantunut että bongaa hyllyiltä omansa. :)
Noista löydöistäsi tuli mieleen myös taannoinen keramikkakurssisi. Oliko keramiikan tekeminen vaikeaa? Ovatko tekemäsi jutut jääneet käyttöön?

Piret
lainahöyhenissä

Keramiikkajutuista voisin tehdä oman postauksensa! Kaikki työt ovat ihan päivittäisessä käytössä ja mieli tekisi päästä pian uudelle kurssille tekemään lisää :) Suosittelen varauksetta jos yhtään on kipinää - eikä ole vaikeaa!

Jenppis (Ei varmistettu)

Mahtavia löytöjä olet onnistunut tekemään! Pakko kysyä mistä ostit sen uusimman lyyraviikunan, joka vilahti instagramissa? :) Hullu viherkasvinainen täällä myös salaa toivoo postausta sun viherkasveista!

Piret
lainahöyhenissä

Se pieni runkoutunut lyyraviikuna on ostetu Jyväskylän Viherlandiasta :) Hyvä postausehdotus - teen mielelläni postauksen rakkaista kasveistani! 

Rakkaudella Henna (Ei varmistettu) https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

Fida on ihana! Siellä tulee eniten käytyä!

Piret
lainahöyhenissä

Niin on! Fidassa on ihana tunnelma ja aina tarttuu jotain mukaan :) 

Vierailija (Ei varmistettu) http://minttujameirami.fi

Hyvä postaus kirpputoreista. Itse tykkään käydä eniten SPR:n kirpparilla Kirrissä ja Seppälässä. Kirrissä tavarat on niin siististi lajiteltu. Niistä olen löytänyt parhaat jutut. Viimeisimpänä paksua satulanahkaa oleva laukku 0,20 euroa ja kotimaisen valmistajan laadukas talvitakki 5 euroa. Jos olisin ostanut laukun uutena, niin tuskin olisi satanen riittänyt. Fidalla en ole vuosiin käynyt, olen jotenkin unohtanut sen.Täytyypä mennä käymään...

Piret
lainahöyhenissä

Kirri on ehdottomasti Kirpparilla.fi ohella suosikkini! Todella edullinen ja tavarat siististi ja selkeästi esillä :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Semiuutena jyväskyläläisenä kiitän näistä vinkeistä :-) lisäksi tiedustelen, mistä kaunis, puinen uurrettu leikkuulautasi ensimmäisessä kollaasissa on hankittu?

kiitos kauniista kuvista blogissasi, syksyn vietin niitä ihastellen ja blogiisi tutustuen. t. uudehko lukija

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos, onpa mukavaa että olet löytänyt tänne :) 

Puinen leikkuulauta on Skagerakin ja ostettu Finnish Design Shopista

Kirpparikiertelijä (Ei varmistettu)

Olen asunut Jyväskylässä kyllä vasta reilun vuoden mutta en ole vieläkään löytänyt yhtä hyviä kirppareita kuin pienemmiltä paikkakunnilta missä aiemmin olen asunut. Esim. tuonne kirpparille.com:iin olen raahautunut kolmesti ja kiertänyt läpi, tyhjin käsin ja päänsäryn kanssa aina pois. Kirppari on liian iso, ja etenkään hyväkuntoisia vaatteita siellä ei ole.

Olin ennen Jyväskylään muuttoa lukenut juurikin hyvistä kirppareista mutta olen pettynyt: vuoden aikana kirppareita kierrellessä en ole löytänyt vielä yhtään mitään.

Aiemmassa asuinpaikassani Ylivieskassa sellainen kirppari kuin Ruusunen oli aarreaitta: kerrankin S-koon pikkumustaa etsiessäni jouduin tekemään valinnan lähes kymmenen aika lailla täydellisen mekon välillä.

Kirpparikiertelijä (Ei varmistettu)

Korjaan, kirpparilla.fi, ei kirpparille.com :D

Piret
lainahöyhenissä

Onpa kurja homma. Tämä tosin lukeutuu myös vähän mielipidekysymyksiin, mutta itse olen aina tehnyt hyviä löytöjä kotikaupunkini kirppareilta. 

Tanja / Idis & Interiööri (Ei varmistettu) http://www.idisjainterioori.fi

Olisipa meilläkin yhtä monta kirpparia! Onneksi lähikaupungeissa on useitakin ja välillä voi käydä vieraissa tuolla länsinaapurissa.

Hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt! Kivaa uutta viikkoa ️

Piret
lainahöyhenissä

Jyväskylässä on kyllä tosi kivasti kirppareita, eikä listassani edes ole vielä kaikki. Vaajakoskella ja Muuramessa nyt ainakin vielä muutama lisää :) 

Markka
Marenkia ja neilikoita

Apua mitä ihania löytöjä! :) En ookaan pitkiin aikoihin käynyt kiertämässä kirppareita, mutta nyt tekee kyllä mieli lähteä.
Mukavaa viikkoa! :)

Piret
lainahöyhenissä

Ahh suosittelen ehdottomasti! Se on mahtava fiilis kun löytää pikkurahalla jotain kivaa kotiin :) 

Nananas (Ei varmistettu)

Hellou! Tämä kommentti ei nyt kyllä liity tähän postaukseen, mutta tiedustelisin, että mistä oot jo saanut käsiisi sen ihastuttavan annon rae-maton? Heidän nettikaupassaan on pitkään lukenut, että "tulossa pian".
Olen ihastunut siihen, niiiin kaunis! Onko mitään moitteita sitä matosta tai kommentteja ,onko se pysynyt hyvässä kuosissa? Kiiiiiitos etukäteen!

Piret
lainahöyhenissä

Heii, ihan Annon nettikaupasta tilasin! Siitä on tosin jo aikaa, ja hämmästyin itsekin että sitä oli saatavana :) Nyt kun tarkistin niin todella lukee tuo "Tulossa pian".

Matto on ollut aivan ihana! Ei irtoa nukkaa eikä lankoja tms ja on ihana jalan ja tassun alla!

Kommentoi