kaikki uusiksi

lainahöyhenissä

 

Havaintoja omakotitalon rakentamisesta, Osa I 

olen oppinut rakennusprojektin tässä vaiheessa seuraavaa: kaikki menee uusiksi. mikään alkuperäinen suunnitelma ei pidä kutiaan tismalleen sellaisena, kuin sen omassa mielessään alkujaan toiveikkaana hahmotteli. kaikesta pitää tinkiä, ja siltikin on hankalaa. 

jokainen sentti on tärkeä, ja käytännölliset ratkaisut harvoin ovat visuaalisesti mieluisimpia vaihtoehtoja.  check - opittu on kantapään kautta. Pinterestin satumaisen kauniit keittiöt ovat pelkästään häikäilemätön salaliitto kaikkien omakotitalorakentajien mielen pahoittamiseksi. 

tässä muutama esimerkki tosielämästä. eivät nämä toki tällaisenaankaan tule toteutumaan. koska noh, kaikki menee uusiksi, ja millekään ei oikeasti ole tilaa. 

KEITTIÖ - alkujaan hyvin moderniksi komeroseinä + saareke yhdistelmäksi kaavailtu keittiö on vaihtunut vähemmän moderniksi U-malliksi, kun alkuperäiseen suunnitelmaan tarvittavia neliöitä ei vaan keittiön kohdalle mitenkään järkevästi saanut. kerroin tässä päivänä eräänä ystävälleni, että kaikki käy, mutta niemekettä - tuota toisesta päästään seinään kiinnitettyä saareketta - ei minun keittiöön tule. arvaappa mikä komeilee uudessa suunnitelmassa osana U-mallia. kyllä,  n i e m e k e. 

myös komeroseinän taakse suunniteltu tilava walk in- skafferi lähti jo alkumetreillä pohjapiirustuksesta, kun valtaviksi paisuneita neliömääriä lähdettiin tiivistämään. tosin, suurimmasta harmistuksesta selvittyä, tämä alkaa jo vaikuttaa ihan kivalta ratkaisulta. 

MASTER BEDROOM - väljä kokonaisuus, johon kuuluu käytävämallinen vaatehuone ja oma hulppea kylpyhuone. noh  - ensinnäkään kylpyhuone ei ole kovinkaan hulppea. viimeinenkin sentti on käytössä, ja tilaan mahtuu juuri ja juuri sinne kaavaillut mukavuudet. paitsi että ei mahdu. ainakin suihkusta on jo luovuttu, ja ammekin on eri päin, kuin mitä mielessäni sen ikkunan eteen haaveilin. vaatehuonekäytävästä en jaksa edes aloittaa.

ymmärrän nyt paremmin kuin hyvin rakennusprojektinsa jo voiton puolelle saattaneen ystäväni myhäilyt, kun kuukausia takaperin suu vaahdossa kerroin mitä kaikkea meidän taloon tulee, ja kuinka tässä projektissa ei kompromisseille ole sijaa. naulan kantaan meni tämäkin. 

vakavasti ottaen, olen todella tyytyväinen ratkaisuihimme, jotka muotoutuvat toisaalta tontin, ja toisaalta taloudellisten resurssien rajaamina. pitkässä juoksussa käytännöllisyys on oikeasti se, mikä painaa. kaikkiin materiaalivalintoihin kun kyllästyn joka tapauksessa. 

silti tämä on oikeasti kivaa, ja nautin joka hetkestä*

Piret xx

*= kirjoittaja pidättää itsellään oikeuden tulla vahvasti toisiin ajatuksiin.

 

Kommentit

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://www.littlebigthings.fi

Varmasti ihanan kamalan raastavaa hommaa :D Itseltä menis kyllä varmaan järki! Mutta lopputulos palkitsee sitten ihan varmasti. Tsemppiä suunnitteluun <3

Piret
lainahöyhenissä

Tähän se on uskottava :D :D :D 

Sarandia (Ei varmistettu) http://villivarpunen.blogspot.fi/

Voi kökkö sentään. Tsemppiä projektiin täältä toiselta raksalta!

En tiedä ollaanko me jotenkin kummallisia rakentajia vai miksi tämä prokkis on sujunut ihan kivasti (*koputtaa äkkiä puuta*). Kompromisseja ollaan tehty ihan senteissä mitattavissa asioissa ja paikoitellen budjetissa. Katsotaan millaisia kompromisseja budjetin kanssa joutuu sitten loppua kohden tekemään. Jääkö se unelmien parketti saamatta vai ei... Osasyynä meidän selkeään linjaan on se, että ehdimme suunnitella omaa taloa oikeasti pari vuotta. Siinä ajassa pohjaratkaisu hioutui todella pitkälle ja olemme tähän asti olleet kaikkeen tyytyväisiä.

Hyviä rakennustuulia sinne! :)

Jenni/Talosanomat (Ei varmistettu) http://www.talosanomat.fi

Kahden hartiapankkiprojektin kokemuksella voin lohduttaa, että oikeasti pitäisi rakentaa noin sata taloa, ennen kuin olisi täysin tyytyväinen lopputulokseen, se taitaa olla tämä ihmisluonto :D Toisaalta, kun kamat on kannettu sisään ja alkaa itse elämä, ei niillä yksityiskohdilla lopultakaan ole kovinkaan paljon väliä. Sitä nauttii niistä pitkistä illanistujaisista omalla terassilla, ruuan tuoksusta, ystävien naurusta ja kynttilänvalosta, elämästä <3 Teillä on snäppivilautusten perusteella tulossa ihana koti aivan upealle paikalle <3 Tsemppiä projektiin!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kannustavista kommenteista! Suunnitelmat ovat kehittyneet tästä, ja nyt makuhuoneen spa alkaa näyttämään siltä, miltä mieleni sopukoissa uskalsin haaveillakin. Palaan asiaan pian 

T / RAKO6 (Ei varmistettu) http://www.rako6.com

Hah - tän olisin voinut kirjoittaa myös itse! I feel you! Kyllä niitä kompromisseja on jouduttu mekin tekemään aika monta. Ja kummasti niitä täysin "no go"-juttuja meilläkin on monta lopputuloksessa näkyvissä, mutta nyt niihin on ihan tyytyväinen. :D Monta ärsyttävää virhettä (tai ei niin loppuun asti mietittyä ratkaisua) arkkitehdin/työnjohtajan puolelta vielä lisäksi. Ja vaikka nekin huonot ratkaisut olivat vielä pari kuukautta sitten maailman kaatavia, niin nekään eivät enää kummasti häiritse! :D Olemme niin onnellisia, että talosta tuli kuin tulikin juuri meidän makuumme sopiva. Parin viikon päästä muutto jo edessä! Tsemppiä teille suunnitteluun!

Kommentoi