kasvista kiitos

lainahöyhenissä

 

sain sähköpostiini infoviestin WWF:n Vähemmän lihaa- kampanjasta. tunnistin heti aiheen itselleni tärkeäksi, ja ajattelin tarinoida teemasta sanasen. 

olen jo hyvän aikaa, tietoisesti, vähentänyt lihan määrää ruokavaliossani. alkujaan tämä lähti oman kehon tarpeista - vaikeasti sulavien liharuokien jälkeen oloni oli usein vähintäänkin tukala. lisääntyneiden kasvis- ja kalaruokien myötä vatsani tuntuu ihanan vaivavapaalta, eikä ylensyönnin tuntemuksia ole lain.

toinen merkittävä seikka tietoisessa kasvipainotteisuudessani on lihatuotannon aiheuttamat ilmasto-ongelmat. tahdon ajatella paitsi tekeväni itselleni ja keholleni hyvää, myös ennen muuta kantamaan oman korteni maapallomme hyvinvoinnin edistämiseksi. olkoonkin se korsi verrattain ohut kokonaiskuvaa silmäiltäessä, mutta jonkin sortin korsi kuitenkin.  

näin kesäaikaan kun grillinruokien valinta on lähes päivittäin ajankohtaista, kannattaa suoda ajatus sille mitä grillissään korventaa. omat grillisuosikkini ovat vaihtuneet kanavartaista, munakoisoon, bataattiin, jättirapuihin, perunoihin ja erilaisiin kasvisvartaisiin. marinadeilla ja kastikkeilla rikastettuna voin vannoa kasviseväideni hakkaavan 100-0 keskiverto grillilihat.

tarkoitukseni ei ole käännyttää ihmisiä yksioikoisesti pois lihansyönnistä, vaan pikemminkin kannustaa vähentämään, ja pohtimaan omien valintojensa merkitystä. kokeilkaa. saatatte hämmästyä. 

muistettaisiinko porukalla kesä 2016 hyvien valintojen kesänä??

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Aivan ihania kuvia jälleen kerran. Tuollainen leipä maistuisi nyt!

Kommentoi