keittiön pohjaratkaisu

foo 24.3.2017 124519.bmp.jpg

 

nyt kun rakentamisen aloittaminen on jo kalkkiviivoilla, voin varmuudella sanoa, että pohjapiirustus on ja pysyy

päädyin pilkkomaan pohjaratkaisun julkaisemisen pieniin osiin, aloittaen tärkeimmästä: keittiöstä.

päinvastoin kuin alkujaan oli suunnitelmissa, ei keittiö olekaan olohuoneen suorana jatkumona, vaan viistosti olohuoneen vieressä – ikään kuin omassa poterossaan. hyvin avonaisessa tupakeittiöllisessä asunnossa pitkään asuneena ajatus olohuoneen ja keittiön eriyttämisestä tuntuu koko ajan paremmalta ja paremmalta ratkaisulta vaikka alussa sitä vastaan olinkin. 

keittiö itsessään avautuu kuvassa 18×23 merkinnöin kuvatun ikkunan eteen sijoitettavaan ruokapöytään nähden vähän kuin nurinkurin. saareke ei olekaan rintamasuunta ruokapöytään päin, vaan sivuttain – yhdenmukaisesti seinän vieressä olevan työtason kanssa. saareke aukeaa keittiön vasemmalla seinustalla olevien liukuovien suuntaan, mikä mahdollistaa kauniin maiseman avautumisen saarekkeen ääressä kokkaavalle. 

keittiön perälle tulee komeroseinä koko seinän pituudelta, mikä valtavan säilytyskapasiteettinsa johdosta mahdollistaa vesipisteellisen tason yltä seinäkaappien poisjättämisen kokonaan. 

kaikki tekniikka integroidaan näkymättömiin siten, että uuni sijoitetaan saarekkeeseen työtason alle, ja mikro sulkeutuu komeroseinustalla komeron ovien taakse jääden näin täysi näkymättömiin. tämä tekniikan, ja sitä myötä perinteisen ”keittiömäisyyden” poisjäänti on omiaan aiheuttamaan kuitenkin pientä huolta siitä, että tilasta saadaan kaunis ja mielenkiintoinen, eikä yksinkertaisesti vain, noh, tylsä. 

vaaleaa yleisilmettä on ajatuksena rohkaista luonnonkivellä ja valaisimilla. myös komeroseinän sävyttäminen eri sävyyn kuin saareke ja seinänvierustan kalusteet on yksi varteenotettava vaihtoehto. 

 

(aiemmat taloaiheiset postaukset löydät tämän linkin takaa

 

TALO31.jpg

source// leibal.com, Lambert & Fils, Vola

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *