kreikkalaista kesäpöytään
tässä yksi suosikkini nopeista ja herkullisista kesäresepteistä – kreikkalaista salaattia ja tzatzikia.
salaattiin itseensä tulee kypsiä tomaatteja, paprikaa (autenttisesti vihreää), punasipulia, kuorittua kurkkua, kalamata oliiveja & mausteeksi oreganoa, ripaus suolaa myllystä, hyvää oliiviöljyä ja loraus omenaviinietikkaa. sekoita aineksen hyvin keskenään, nosta päälle kokonainen fetajuusto – tai kaksi – ja viimeistele salaatti vielä öljynorolla ja tuoreilla yrteillä.
varsinaisesti salaattia ei kreikkalaiseen salaattiin tule, enkä suosittele tähänkään. kreikkalaisittain isoiksi paloiksi jätetyt kasvikset toimivat siltään parhaiten.
tzatziki
500g maustamatonta jugurttia
kokonainen kurkku, tuoreen valkosipulin kynsiä 1-3
mausteeksi hunajaa, suolaa myllystä, oliiviöljyä, mustapippuria, sitruunamehua (+ tuore minttu)
valuta jugurttia puolisen tuntia – hyvä kikka on laittaa jugurtti suodatinpussissa siivilään. raasta kurkku kuorineen toiseen siivilään, lisää hieman suolaa ja anna valua puolisen tuntia. puristele kurkkuraasteesta vielä käsin ylimääräinen neste pois, ja sekoita valutetun jugurtin kanssa. lisää joukkoon valkosipuli, öljy, pippuri, suola ja hunaja. sekoita hyvin, tarkista maku ja nosta hetkeksi kylmään maustumaan.