mieletön munakoiso-kevätsipulipiiras
ai ai kuinka jurppii, kun en ottanut piiraasta kuin tämän yhden hassun kuvan. tämän on nyt kelpaaminen – toivotaan, että tämä kuva piisaa vakuuttamaan teidät siitä, etten jauha lämpimikseni tekeleeni herkullisuudesta.
kaavailin pakastimessa olleelle lehtitaikinalle käyttöä sunnuntaiksi sovitulle teehetkelle, kun en tahtonut leipoa bravuuriani tomaatti-mozzarellapiirasta. lähikaupasta löytynyt terhakka kevätsipulinippu antoi viimein sysäyksen uudenlaisen kasvispiirakan testaamiseen, ja nyt iskin kyllä kultasuoneen.
munakoiso-kevätsipulipiiras
1 Myllyn paras lehtitaikina (tästä piisaa kahteen piiraaseen)
munakoiso
kevätsipulia
tummaa siirappia
ricotta-juustoa
parmesaania
fetajuustoa
suolaa ja pippuria myllystä
leikkaa munakoisosta pituussuuntaan vajaan sentin paksuisia siivuja. paista munakoisoja kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa – lisää tummaa siirappia munakoisojen päälle ja kääntele siivuja. paista siivut tarpeeksi kypsiksi siten että munakoiso saa kauniin kullanruskean sävyn. mausta suolalla. jätä kevätsipulit noin 15 sentin mittaan, leikaten pois ainoastaan huonoimmat sipulinlatvat – leikkaa sipulit vielä pitkittäin kahtia. paista sipuleita pannulla, ja mausta suolalla (munakoisojen jäljiltä siirappinen pannu antaa makua myös sipuleille)
kaulitse lehtitaikinalevy, pistele haarukalla taikinaan reikiä ja esipaista levy 200 asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes taikina alkaa saamaan hieman väriä.
nosta esipaistettu levy uunista. levitä piiraspohjalle ricottajuustoa, munakoisosiivut ja kevätsipulit. murustele päällee vielä isoja lompareita fetajuustoa ja siivuja parmesaania. paista uunissa kunnes juusto sulanut kauniisti ja piiras näyttää täydelliseltä (tähän menee plus miinus 10 minuuttia)
nosta piiras uunista ja pyöräytä mustapippuria muutama kierros myllystä.
käy kimppuun.