minimalistinen keittiöni

lainahöyhenissä

 

keittiöstä tuli todellinen unelmakeittiöni. 

materiaalivalinnat, mattapintainen valkoinen ja 1% valkaistu aito koivuviilu, luovat ihanan seesteisen ja valoisan tunnelman vaalean kalanruotoparketin kanssa.  halusin ennen muuta skandinaavisen ja minimalistisen keittiön, joka istuu hyvin talon henkeen ja ympärillä vallitsevaan luontoon. 

keittiötoimittajaksi valikoitui lopulta Jyväskylän Kalustetukku, ja kotimainen Charmia keittiö. syy valintaan oli heidän valikoimistaan löytynyt koivuinen aitoviilu - muilla toimittajilla kun oli tarjota lähes yksinomaan teknistä viilua, mikä on siis printattua puukuviota. ei aitoa puuviilua. valintaan vaikutti myös heti alkupalaverissa vaikutuksen tehnyt kalustemyyjä Aino, joka teki uskomattoman kovan työn kaikkien toiveideni mahdollistamiseksi. keittiön suunnitteleminen saumattomasti toimivaksi, ja visuaalisesti toiveitani vastaavaksi, kun ei ollut ihan helppo homma. 

myös edelliseen asuntooni valitsin aikoinaan Charmia- keittiön, ja olin todella tyytyväinen valintaani. 

 

 

keittiön kaikki kodinkoneet on integroitu vähäeleisen ilmeen aikaansaamiseksi - uunikin on piilotettu komeroseinälle nostamisen sijasta saarekkeeseen tason alle. kylmäkoneet löytyvät komeroseinän oikeasta reunasta kalusteovien takaa, ja liesituulettimeksi valitsin Savon Bora Basic Plus- mallin, missä liesituuletin on keskellä liettä. näin tasoon ei tarvinnut tehdä ylimääräisiä reikiä - asia, mitä myös vieroksun - esimerkiksi tasosta nousevalle liesituulettimelle, eikä etenkään katosta tarvinut ripustaa liesituuletinta saarekkeen ylle. kirjoitan Borasta seikkaperäisemmän postauksen vielä tämän viikon aikana.  

komeroseinän keskellä on aamiaiskaappi, joka on osoittautunut todella käytännölliseksi. kaapissa on rungon sisään työnnettävät ovet, mitä seikkaa pidin itse ehtona aamiaiskaapin saumattomalle toimivuudelle - pelkästään tavallisesti aukeavat ovet, olisivat tehneet kaapilla asioimisesta turhan hankalaa, eikä aamiaiskaapin idea olisi mielestäni toteutunut tarpeeksi toimivasti.  ikävä kyllä tämä taipuva saranamekanismi on melkoisen kallis useimmilla keittiötoimittajilla, osalla jopa hävyttömän kallis. Charmialla sen sijaan hinta oli hyvinkin maltillinen, mikä mahdollisti aamiaiskaapin mahduttamisen budjettiin. 

aamiaiskaapin seinähyllyt on itse tehty saarniparketin ylijäämäpaloista.  en löytänyt mieleistäni hyllyratkaisua mistään, joten isäni teki itse täydelliset puuhyllyt aamiaiskaapin kruunuksi. 

pistorasioita keittiöstä löytyy kaksi aamiaiskaapista, kaksi aamiaiskaapin vasemmalla puolen olevasta (toinen vasemmalta) pitkästä komerosta, minne saa näin vaikka mikroaaltouunin käyttövalmiuteen ovien taakse. yksi tavallinen pistorasia on seinässä vesipisteen sisältävällä tasolla, ja yksi twist- sähköpistorasia on saarekkeen komeroseinän puoleisessa päässä. näitäkään moderneja, yleensä tason päälle asennettavia, pistorasioita en tahtonut integroitavaksi tasoon, vaan piiloon kalusterunkoon. pistorasia moderninakaan versiona ei ole mielestäni syy puhkoa reikiä kauniiseen kvartsitasoon. 

lisään alle vielä keittiön materiaalilistauksen. jos heräsi kysyttävää, vastaan mielelläni kirjoituksen kommenttiosiossa. 

 

 

keittiön materiaalit: 

valkoinen mattaovi uralla, Viola lumivalkea

komeroseinän viiluovi uralla, Daalia koivu, 1% valkaistu

kvartsitaso, 20mm, Nerostein, sävy Royal Blanc 

hana, Vola, tiedustelut LaattaLeevi

seinäsävy, Tikkurilan valkoinen 

 

 

Kommentit

JaanaDay (Ei varmistettu)

Kaunis ja valoisa keittiö, samantyylinen on tulossa tänä vuonna valmistuvaan kotiin. Koivun tilalta meillä löytyy saarnia ja tumma pinta saarekkeessa. Mielenkiinnolla odotan Savon Boran käyttökokemuksia, kyseinen liesi tulossa myös meille.

Tosi kaunis keittiö! Ja muutenkin ihana talo. Oon bongannut sulta paljon inspiraatiota omiin talosuunnitelmiin :) voisko mulle joku vääntää rautalangasta tän aamiaiskaappikonseptin?! En tajua et miten en oo aiemmin törmännyt sellasiin.

Piret
lainahöyhenissä

Voin vääntää, katsotaan onnistunko :)

Aamiaiskaapin ajatus on siinä, että ovien taakse saa kätkettyä kaikki normaalisti pitkin keittiön tasoja notkuvat kodinkoneet kuten blenderit, leivänpaahtimet ja kahvinkeittimet. Näin keittiössä pysyy siisti ilme jatkuvasti, eikä kodinkoneita tarvitse siivoilla tasoilta. Osan mielestä on taas kodikasta, että tasoilla on tavaraa, mutta itse olen vähän sotkuisuuteen taipuva, joten tällainen järjestelu on itselleni ideaali. 

Oma aamiasikaappini on ennemmin ehkä kotikahvila - siellä on kaikki kahvinkeittovälineet, maidonvaahdottimet, pannut ja kahvimyllyt. Aamiaiskaapissa on myös vain kapoisat hyllyt seinällä, joten siinä on ihan täysimittainen 120cm pitkä työtaso jatkeena keittiön muille tasopinnoille. Eli lisää työskentely- ja laskutilaa myös tarvittaessa. 

Selkenikö yhtään? 

SatuH (Ei varmistettu)

Upea moderni ja valoisa keittiö! Mikä tuo musta valaisin on keittiön seinällä?

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos :) Mustan valaisimen ostin kesällä Lissabonista pienestä valaisinliikkeestä. Valaisin ei ole aito Serge Mouille, vaikka varmasti on inspiraationsa Mouillen virtuoosimaisista valaisimista saanutkin. 

 

Veeras- (Ei varmistettu)

Niin kaunis keittiö, katson näitä kuvia ihan lumoutuneena! Ja todella erikoinen tuo liesituuletin ratkaisu, siitä kuulisin mielelläni lisää! Onnea uuteen kotiin :)
-Veera

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos!! ja pian tulee tietoiskupostaus liesituulettimesta :) 

TinttiJ (Ei varmistettu)

Kaunista, myös keittiössä! Mitä materiaalia on aamiaiskaappisi pohja? Meillä nyt myös 120 cm leveä aamiaiskaappi, kätevä on! ️

Voisiko sinulta toivoa postausta kylpyammeen valintaperusteista (erityisesti malli ja materiaali) sekä kotisi pyyhekoukuista, vessapaperirullatelineistä yms? Olemme juuri tekemässä valintoja omaan kokonaan remontoituun kotiimme ja kaikki vinkit olisivat tervetulleita!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos TinttiJ! Aamiaiskaapin pohjana on samaa koivuviilua kuin kaapin ovet - käytännössä tasona on siis erikoismittainen ovi. Käytän viilutason suojana kuitenkin huopatassutettuja vihreitä marmorilevyjä, jotta aito viilupinta ei kosteudesta vaurioidu ajan myötä :) 

Voin tehdä postauksen näistä nippeleistä ja ammeesta tietenkin myös!

 

sarasara (Ei varmistettu)

Mielelläni kuulisin lisää tuosta liesituulettimesta, meille paljon kokkaava mieheni ei sitä kelpuuttanut kun ei kuulemma ole tarpeeksi tehokas mutta itse olisin sen halunnut lähinnä ulkonäkösyistä :D Ihan sinun näköisesi, ja ihanan rauhallinen ja seesteinen keittiö :)

Piret
lainahöyhenissä

Hei sarasara, kirjoitan Borasta varmasti viimeistään viikonloppuna - liesi ja tuuletin on todella tehokas eikä jätä kyllä mitään käryjä huusholliin. Kokkaan itse todella paljon eikä Borassa ole mitään toivomisen varaa vaan on suorastaan huikea käyttää - tuuletinkin käynnistyy/voimistuu itsestään käryjen lisääntyessä. Ihan huippu peli on :) 

Tikkis (Ei varmistettu)

Sulla on niin kaunis talo, ihanaa inspiraatiota alkavaan rakennusprojektiin! Osaatko selittää tarkemmin miten toi aamiaiskaapin mekanismi toimii, kun näyttää erilaiselta ja kevyemmältä, mitä on tullut keittiöliikkeissä vastaan (Savon vaiminkälieseoli)? Itselle myös aamiaiskaappi suunnitteilla ja kipuilen juuri noiden ovien / mekanismien kanssa, kun vastaan tulleet rungon sisään menevät ovat olleet hirmu raskaita käyttää.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kaunis :) 

Mekanismi on todella kevyt ja helppo käyttää, ei ollenkaan niin kömpelö kun muut kokeilemani, jotka olivat jotenkin raskaan oloisia. Ovi avataan ensin ihan normaalisti, ja sitten työnnetään kevyesti rungon sisään, ja tosi kätsysti toimii!! Charmia- liikkeissä on varmasti kokeilumahdollisuus tästä saranasysteemistään 

Kaunis keittiö! Ja ihanan paljon kaappitilaa.

Muutettiin itse juuri ihan perus kaksioon sillä ajatuksella, että muutaman vuoden päästä sitten omakotitalo, mutta nämä postaukset kyllä nostavat talokuumetta hälyttävän korkealle. :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos! Ja kaappitilaa on kyllä ihanasti, kaksi korkeaa kaappia tälläkin hetkellä ammottaa lähes tyhjillään kun muutossa karsin kaiken turhan pois :) 

Yhtä sirkusta!

Voi miten siisti ja tyhjä keittiö! Jotenkin ihana!
Meidän keittiö, joka pursuaa tavaraa.... :)

Piret
lainahöyhenissä

Tässä totuus kuvien takaa. Koko huusholli oli täynnä poisraivattujen tavaroiden epämääräisiä kasoja - että ei se minunkaan keittiö näin kliini ole koskaan. Kodikas pitää olla, tahdoin vain ensimmäiset kuvat julkaista nimenomaan keittiötä kuvaten, en elämää keittiössä kuvaten. 

:) 

Ninni33 (Ei varmistettu)

Tää keittiö on vaan niin huikee!

Piret
lainahöyhenissä

Voi kiitos!! Kyllä sitä hiottiinkin niin pitkään että on älytön tunne nähdä se viimein valmiina ja näin kauniina :) 

ev (Ei varmistettu)

Moi, saanko kysyä, että mikä lajitelma sulla on tossa Saarniparketissa? Siis, onko se select-lajitelmaa vai classicia? :) Ja niin kaunis keittiö!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos :) 

Saarni on classic lajitelmaa - niin tavallinen, kuin kalanruotokin. 

karoliin (Ei varmistettu)

Kuinka kaunis ja harmoninen keittiö!
Lisäksi ihailen liesituuletin ratkaisua ja aamiaiskaapin ovien mekanismia, loistavaa sekä estetiikkaa että käytännöllisyyttä suunnittelussa.
Onko kuvissa vilahtava pehmoinen matto Annon Rae? :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos karoliin :) Estetiikka ja käytännöllisyys kulkevat kyllä niin käsi kädessä tässä keittiössä. 

Matto on Annon Rae ja on aivan ihana!

Sara V (Ei varmistettu)

U p e a a

Makusi huokuu kyllä samaa välittömyyttä ja aitoutta joka myös sinusta ihmisenä, niin täällä kommentikentässä ruudun takaa kuin kaupan kassallakin.

Kiitos siitä.

Piret
lainahöyhenissä

Voi Sinä ihana Sara, heti hoksasin kuka olet :) Kiitos todella kauniista sanoista, tuntuu hyvältä kuulla, että on antanut välittömän vaikutelman. Se kantaa elämässä jo pitkälle. 

Kaikkea hyvää Sinulle. 

Nettanen

Voi miten kaunista! Ja tuo valo <3

Täydellistä <3

Ennihe (Ei varmistettu)

Hei! Todella kaunis keittiö on sinulla ja muutenkin maksoi sisustamisen suhteen miellyttää omaa silmääni kovasti! Kysyisin minkä sävyisten valon valitsit spottivaloihin? Meillä on myös uudisrakennus työn alla ja ehkä tuo samainen Tikkurrilan valkoinen tulossa seinien Sävyksi. Jäin vain miettimään sopiiko siihen kylmä vai lämmin valon sävy? Onko sinulla ajatuksia?

Piret
lainahöyhenissä

Hei, ja kiitos :) 

Minulla on koko talossa 4000k valaistus - paitsi saunassa ja pesuhuoneessa. Tuo Tikkurilan valkoinen näyttää luonnonvalossa valkoiselta, ja keinovalossa kauniin sävytetyltä, hieman harmahtavalta. Itse olen pitänyt kyllä kovasti tästä yhtälöstä :) Varmaan sopii toki lämminkin sävy, mutta siitä minulla ei ole kokemusta. 

Ennihe (Ei varmistettu)

Kiitos kommentoinnistasi ja pahoittelut kirjoitusvirheistä. Taisit kuitenkin saada ajatuksen juoksusta selvää. Olen myös kallistumassa tuohon 4000k valaistukseen.

Ennihe (Ei varmistettu)

Kiitos kommentoinnistasi ja pahoittelut kirjoitusvirheistä. Taisit kuitenkin saada ajatuksen juoksusta selvää. Olen myös kallistumassa tuohon 4000k valaistukseen.

Rouva P (Ei varmistettu) http://rivitalovuodelta1962.blogspot.fi

Keittiösi on upea kokonaisuus Eleetön mutta lämmin. Ja varmasti myös hyvä käyttää! Meillekin tuli remontin yhteydessä aamiaiskaappi, joka on ollut kyllä loistava ratkaisu avokeittiössä, kun tasot pysyvät tyhjinä ja täten yleisilme siistinä.

tyttönen (Ei varmistettu)

Aivan ihan keittiö sinulla! Monessa kuvassa näkyy kaareva puinen leikkulauta - onko kyseessä kirppislöytö vai löytyyköhän noita myynnistä jostakin?

Johanna kyselee (Ei varmistettu)

Hei,
Kerrassaan upea keittiö!
Millä olet suojannut altaan takaseinän vesiroiskeilta? Onko seinässä esim. Tikkurilan Luja seinämaali tai mattapintainen lasi.

Piret
lainahöyhenissä

Hei! Kiitos paljon :) pinnassa taitaa olla vain normi maali kun unohdin sanoa että luja maali tuohon. Hyvin on toiminut ihan normimaalillakin - tosiasiassahan niitä roiskeita ei ihan kamalasti tule kun liesi ei ole seinää vasten

Kommentoi