pastasalaatin päivitys
viime viikkoisesta RavintolaX- jaksosta inspiroituneena päädyin säveltämään pinaattituorepastasta salaatin, jossa yhdistyy kaikki akuutit mielitekoni – saksanpähkinä, fenkoli, retiisi ja juusto. löin jopa itseni hieman ällikällä, koska tästä tuli ensi yrittämällä todella tasapainoinen kokonaisuus älytöntä herkkua!
suosittelen testaamaan illanistujaisten tarjottavana ja samalla freesaamaan pastasalaatin käsitteen, joka tuo mieleen lähinnä tunkkaiset majoneesieinekset.
raikas pinaattipastasalaatti
pinaattituorepastaa (tee itse, jos pastan teko sujuu luontevasti)
saksanpähkinöitä (+ muita siemeniä ja pähkinöitä)
1 fenkoli
retiisejä
aurinkokuivattuja tomaatteja
hunajaa
tuorepinaattia
rucolaa
parmesania
kastikkeeksi: valkoviinietikkaa, chiliöljyä
aloita siivuttamalla retiisit ja suikaloimalla fenkoli. rouhi pähkinät hieman pienemmiksi veitsellä ja laita pannu kuumenemaan. nosta aurinkokuivattujen tomaattien purkista öljyä pannulle ja paahda pähkinöitä pannulla viitisen minuuttia tai kunnes pähkinät ovat saaneet paahtuneen pinnan – lorauta joukkoon noin teelusikallinen hunajaa.
lisää fenkolit ja retiisit hetkeksi pannulle pähkinöiden joukkoon – nopea paistaminen vie retiisistä mahdollisen kitkeryyden pois.
keitä tuorepasta hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan. huuhtele nopeasti lävikössä ja nosta pasta kulhoon. sekoita pastan joukkoon muutama ruokalusikallinen valmiiksi pienittyjä aurinkokuivattuja tomaatteja. kaada myös pähkinät, fenkoli ja retiisit pannulta pastan joukkoon. lisää vielä pinaatinlehdet, rucola ja parmesan lastut. nostele ainekset sekaisin, ja mausta salaatti lopuksi valkoviinietikalla, chiliöljyllä (myös oliiviöljy) mustapippurilla ja sormisuolalla.
tarjoile heti.
Voilá !!