pieniä iloja

lainahöyhenissä

 

eilinen oli harvinainen sunnuntai. ei kiirusta mihinkään, aurinko paistoi ja koti näytti kauniilta auringonsäteiden brutaalisti paljastamasta pölykertymästä huolimatta. valoisa vuokra-asunto on alkanut ehdottomasti tuntumaan kodilta. täällä on hyvä tunnelma. 

tästä viikosta on tuleva myös erityisen ihana. lähdemme ystävien kesken lauantaina Roomaan muutamaksi päiväksi nauttimaan ruuasta, keväästä ja toistemme seurasta. 

vuosi 2017 tuntuu eittämättä jo nyt edeltäjäänsä paremmalta. 

aurinkoista viikkoa ystävät. 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah Rooma! Ruokaa! Pakko antaa ruokafaaatikkona pari vinkkiä, jotka mieheni kanssa niin ikään saatiin vuosi takaperin entiseltä Michelin-ravintolan kokilta, joka nykyään vetää työkseen ruokakierroksia Roomassa, eli suosittelen lämmöllä (sekä näitä mestoja että ruokakierrosta) :)

- Paikallisten(kin) suosima pizzapaikka Campo di Fiorilla nimeltä Forno. Maukkaita, perinteisiä pizzapaloja mukaan esim. torilla nautittavaksi! Valmistusprosessia kannattaa seurailla hetken verran ikkunoista, mielenkiintoista!
- Fornon vieressä Vicolo del Gallolla on juustokauppa nimeltä Gianni e Paola formaggi Al Cisternino. Tuolta pizzan kylkeen Burrataa, joka syödään lusikalla suoraan pussistaan. Eläessäni en ole niin hyvää juustoa syönyt.
- Antico forno la Stelletta-leipomo (Via della Scrofa angolo Via della Stelletta 33). Ne valtavat pistaasikeksit on to die for ja jokseenkin kuuluisia. Näitä rahdattiin pussillinen Suomeen ja syötiin hyvin harkiten.
- Rooma on tuhannen maun gelaterioita pullollaan, mutta paras on vaatimattoman näköinen Il Gelato di San Crispino (Piazza della Maddalenalla ainakin yksi kiska). Kokeilkaa appelsiinisorbetti ja caramel merengue, jos on valikoimassa! Upeita, harkittuja ja varmasti tuoreita makuja. Tuoreuden varmistamiseksi makujakin on rajoitetusti, mutta aivan tarpeeksi :) Jos gelatoa syötte, niin syökää se saman tien täällä!
- Takuuhyvä ravintola on Sa Tanca Crostaceria (Via Palermo 57) (http://satancacrostaceria.com/menu/). Paikka on viihtyisä ja tunnelmallinen, joskin tarjoilijat vaikuttaa kiireisiltä, mutta sen ei kannata antaa haitata. Lista on täynnä tuoretta kala- ja äyriäisruokaa, risottoja, pastoja...Annokset on reiluja ja kohtuu edullisia. "Wild rice with pumpkin flowers and shrimps" oli niin upea risotto, että meinasi itku tulla. Hummeritartar papayalla jäi mieleen. Maistelumenut toimii.
- Pari muuta mieleen jäänyttä; Taverna&Vineria ja L'Unico (vähän syrjemmällä, mutta esim Villa Borghesella käydessä voi poiketa).

Näitä kun muisteli, niin tuli välitön tarve päästä Roomaan syömään ja kevättä viettämään! Yhtään kun selailee paikkoja etukäteen, niin löytää varmasti aivan mielettömiä ravintoloita :) Ihanaa matkaa.

Piret
lainahöyhenissä

KIITOS!! Mielettömät vinkit heitit kehään :) Itselle ruoka on melkein tärkeintä matkustamisessa, ja parin vuoden takainen Barcelonan reissu meni aivan pieleen huonojen ravintolavalintojen vuoksi. Omaa syytä tämä tietenkin, mutta saakeli miten harmittaa edelleen!

Olen erittäin otettu että viitsit jakaa nämä kanssani, kiitos. Uskon että näiden ansiosta reissusta tulee entistä ihanampi. 

Aurinkoista kevättä Sinulle. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä tuo TÄYDELLINEN kastelukannu on peräisin?

Piret
lainahöyhenissä

Kannu on House Doctorin, ja löytyy esim täältä  ! Pidän itse tästä myös kovasti :) 

Lartsa (Ei varmistettu)

Kehtaan väittää että Pizzeria San Marcosta saa maailmankaikkeuden taivaallisinta tiramisua! En missään koskaan ikinä sitä ennen tai sen jälkeen ole syönyt yhtä ihanaa jälkiruokaa! :)

Kommentoi