pizza dough

lainahöyhenissä

 

tämän olen lupaillut julkaisevani jo maailman sivut, mutta nyt se oikeasti tapahtuu - maailmankaikkeuden täydellisin pizzapohja. prego.

pizzapohja

25 g hiivaa

hieman vajaa 4 dl vettä

2 tl suolaa

reilu 1 rkl  juoksevaa hunajaa

durum jauhoja 7 - 8 dl

oliiviöljyä muutama loraus, puolidesiä nyt ainakin

liuota hiiva lämpöiseen veteen. lisää suola ja hunaja. vaivaa puuhaarukalla jauhoja taikinaan ja lisää öljy joukkoon. lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa kymmenisen minuuttia. elä tee liian tiivistä taikinaa - jauhoja on mahdollista lisätä hieman kohoamisen jälkeenkin. anna kohota vähintään 30 min. taikina piisaa kolmeen isoon pizzaan.

joskus lisään myös välimeren yrttejä pizzapohjaan samalla kun lisään suolan ja hunajan. suosittelen testaamaan

hox!! maista sormella ennen jauhojen lisäystä että suolaa tosissaan on tarpeeksi. no salt = no taste. ihan sama homma kuin pastan keitossa. 

paista pizzat aina mahdollisimman kuumassa uunissa. kätevä niksi kotiuuneissa on myös lisätä mozzarella (ethän vaan käytä pizzaraasteita) pizzaan vasta muutama minuutti ennen pizzan ottoa uunnista - näin pohja paistuu rapsakaksi ja juusto ei pala liian pitkän paistoajan johdosta. superkuumat leivinuunit ovat tietenkin asia erikseen.

omat tiistaipizzamme saivat eilen kyytiinsä mm. valkosipuli- & yrttiöljyssä freesatun seafood mixin ja tiikerirapuja, ja lihapizzaan siivutettiin edellisen päivän entrecote pihvien jämät ja kermainen sienikastike.ol` hyvää !

ps. taikina tuntuu olevan vielä huikeampi kerran pakastettuna. tee siis kaksi satsia kerralla, jolloin koko tuorehiiva tulee käytettyä, ja saat pizzataikinat valmiiksi pakkaseen vierasvaraksi.

 

 

Kommentit

namhyvältänäyttää (Ei varmistettu)

Oi heti kun näin tuon herkullisen kuvan instagramissa toivoin että tulis ohjetta! Kiitos, täytyy heti seuraavalla kerralla kokeilla pohjaa tällä reseptillä :)

Lilium (Ei varmistettu)

Pitänee laittaa tämä jossain vaiheessa kokeiluun, mutta mitä sille ihanalle mysliohjeelle tapahtui? En ehtinyt ottaa sitä vielä talteen.

Piret
lainahöyhenissä

JAIKS. en tiedä yhtään mitä tapahtui, mutta nyt kun tsekkasin postauksen tiedot ja painoin uudemman kerran julkaise, niin se hyppäsi tähän ensimmäiseksi :) mutta nyt löytyy

Lilium (Ei varmistettu)

Kiitos, täytyy kokeilla ohjetta pikimmiten :).

Oi, näyttääpä herkulliselta! Missä lämpötilassa paistoit? En ole ennen kokeillutkaan hunajaa pohjassa, nyt on kyllä ihan pakko testata :)

t. Keittiöstä käsin/ http://www.lily.fi/blogit/keittiosta-kasin

Piret
lainahöyhenissä

Mahdollisimman kuuma uuni - omani maksimilämpö on 250 astetta eli siinä paistoin. Ja paistoin ensiksi siks pohjan lähes valmiiksi täytteineen ja lisäsin mozzarellan ihan lopussa :)

Piret
lainahöyhenissä

* ensiksi siis..

Ens kerralla täytyy siis laittaa lämmöt täysille ja juustot mukaan vasta lopussa. Kiitos vinkistä, ehdottomasti kokeilen! :)

Caelia
Caelia's

Ehdottomasti kokeiluun tulevana viikonloppuna!

Itse olen oliiviöljyn ollessa loppu kokeillut tehdä pohjan myös manteli- tai sesamöljyyn, ja tavallisen suolan korvannut kristallisuola-chili-seoksella. Tulee muuten myös aikas hyvä pohja :)

Pepe (Ei varmistettu)

Voiko tämän ohjeen lisätä ruokasienten kasvualustoja myyvään verkkokauppaamme?

Terveisin,
Peter Perttula

Kommentoi