Raku- lintuni mun

lainahöyhenissä

 

kansalaisopiston keramiikkakurssin kevätlukukauden viimeinen tunti käytettiiin Raku-keraamisten esineiden polttamiseen. Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen keramiikkatekniikka, jossa esineet ensin kuumennetaan polttouunissa korkeaan lämpötilaan ja siirretään tämän jälkeen sahanpurulla vuorattuun kannelliseen astiaan savustumaan. 

jokainen Raku-esine on aina uniikki luomus, eikä lopputulosta pysty ennakkoon hahmottamaan. omien töideni kohdalla en tiennyt ollenkaan mitä odottaa, kun en ole aiemmin Raku-keraamiikasta kuullutkaan, saati nähnyt. 

siksipä yllätys oli melkoinen, kun vaatimattomasta lintuparistani kuoriutui särövalkean lasitteen ja savustuksen yhteisvaikutuksella aivan uskomattoman kauniit esineet. kuin taideteokset konsanaan. 

vieläkin ihmetyttää, mihin kaikkeen sitä pystyykin kun vain uskaltaa yrittää. 

 

Kommentit

Mar3ngi (Ei varmistettu)

On kyllä todella kauniit linnut.

niiha (Ei varmistettu)

Melkein kiljaisin riemusta, kun näin nämä vilaukselta (muistaakseni) Instastoryssa. Nii-in hienot!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oho, noihan on tosi upeat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä on hienoja lintuja.

Raku keramiikka on tosi mielenkiintoista. Sopivilla lasitteilla lopputuloksessa on todella monia erilaisia kiiltäviä metallin sävyjä.

Tasaraita

Oi, tulipa kauniita lintuja. Ihanaa, kun jaat täällä kanssamme kaikkia noita hienoja keramiikkajuttuja joita olet tehnyt. :)

Toivottavasti jatkat keramiikan parissa ja saamme nähdä lisää ihanuuksia.

AnKa (Ei varmistettu) http://punahallakko.blogspot.fi

Ihan superhienoja! Ja taatusti uniikkeja.

Markka
Marenkia ja neilikoita

Ei vitsi, onpa hienoja! :) Nyt iski innostus lähteä itsekin keramiikkakurssille...

Piret
lainahöyhenissä

Olen otettu kommenteistanne, kiitos!

Suosittelen lämpimästi kaikille - MENKÄÄ SAVIKURSSILLE. On niin hauskaa! Ja voi niitä naisia, kirjavia elämää nähneitä naisia, ja heidän tarinoita, mitä savea muovatessa saa kuulla. Siitä, jos jostain, saa elinvoimaa :) 

Kommentoi