riemukas punajuurispaghetti
tätä ruokaa ei yksinkertaisesti voi syödä kovin allapäin. tai viimeistään lautaselle päästyään annos on omiaan nostattamaaan mielialaa.
sairasjaksolla jääkaapin valoista toteutettu punajuurispaghetti oli niin maukasta, että päädyin jakamaan reseptin myös täällä. snapchatissa reseptiä kuvatessani tarinoinkin, että jos olisin lapsi, ja näyttäisin pitkää naamaa punajuurelle noin muutoin, niin tätä saattaisin jopa maistaa.
punajuurispaghetti
täysjyväspaghettia
4 punajuurta
1 sipuli
valkosipulinkynsi
2 rkl turkkilaista jugurttia
sitruunamehua, hunajaa
oliiviöljy, mustapippuri & suola
(parmesanraaste)
paahda punajuuret uunissa pehmeiksi. kuori, pilko ja kuullota sipuli pannulla pehmeäksi ja kypsäksi. kuori punajuuret, ja lohko blenderiin. lisää blenderiin myös valkosipuli, kypsennetty sipuli, jugurtti, loraus oliiviöljyä & sitruunamehua, ja aja tasaiseksi. mikäli soosi on liian paksua, voit lorauttaa joukkoon lisää oliiviöljyä, tai vaihtoehtoisesti kasvislientä. mausta suolalla, hunajalla ja pippurilla.
kun maku on kohdillaan, sekoita kastike al denteksi keitettyyn spaghettiin ja tarjoile fetajuuston, yrttien ja haluamiesi lisukkeiden kanssa, tai nauti siltään.
ps. vasta jälkiviisaana totesin, että hieno parmesanraaste olisi sopinut ruokaan erinomaisesti – joko jo blenderivaiheessa, tai suoraan valmiin annoksen päälle, lisättynä.