sauna valmiina jouluun

lainahöyhenissä

yhteistyössä, Harvia 

 

kodin laitto on vielä ihanasti kesken, ja huusholli on täynnä laatikoita ja paikkaansa etsiviä vaeltavia tavarakasoja.

tuntuu hyvältä, kun harteilla ei ole - joulusta huolimatta - itselleni hyvin tavanomainen pakonomainen tarve saada kaikkea valmiiksi nyt heti.  olen päättänyt antaa kaiken lutviutua paikoilleen kaikessa rauhassa. kyllä se joulu tulee sieltä vaikka nurkissa pyörisikin pahvilaatikoita. 

seesteistä huushollia tärkeämpi tänä jouluna on joulusauna ensimmäistä kertaa, koskaan, omassa saunassa. 

testilöylyt on nyt heitetty, ja virtaviivainen Harvian Modulo kiuas antoi juuri niin ihanat löylyt,  kuin suuren kivimäärän (140kg) ansiosta uskalsi odottaa. kiuas on tavanomaista tehokkaampi saunani neliömäärään nähden, koska suuri 120cm x 230cm ikkuna vaatii laajan lasipintansa johdosta kiukaalta tavallista enemmän tehoja.  

vaikka alkujaan puukiuasta itselleni suunnittelin, tuntuu nyt ensimmäisen käyttökokemuksen perusteella tehokas ja vaivaton sähkökiuas aivan oikealta ratkaisulta. jos joskus tulen toisiin aatoksiin, ja tahdon sittenkin puukiukaan, on saunaan jätetty hormivaraus kiukaanvaihdon helpottamiseksi.

nyt en puukiuasta, ja elävän tulen tuomaa tunnelmaa, osaa kuitenkaan kaivata - Modulon löylyt olivat niin mieleiset. 

ja sanottava on sekin, etten ole koskaan aiemmin näin kaunista kiuasta nähnyt. suorakulmaiseen metallikehikkoon ladotut kivet on kerrassaan vaikuttava näky kaikessa yksinkertaisuudessaan. 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Teidän sauna on upea ja kiuas todellakin näyttää kauniilta siinä. Hyvää joulua ja kivoja saunahetkiä! :)

Annemalin (Ei varmistettu)

Hei, mitenköhän sinun saunan lattiakaivo on toteutettu, kun laatta on suurta? Meillä on rakennusprojekti alkamassa ja pohdituttaa nämä asiat :)

Piret
lainahöyhenissä

Hei! Saunassa ja kylpyhuoneessa on tosiaan 60x60 laatta, ja kylpyhuoneen puolella lattiakaivona on Unidrainin pitkän mallinen, seinän viereen asennettu huomaamaton lattiakaivo. Saunassa sen sijaan lauteiden alla on 10x10 ihan normaali laatta ja tavallinen lattiakaivo - kun tuo laattaa jää kuitenkin lauteiden alla piiloon, niin tässä kohtaa päädyttiin toteuttamaan ihan perinteinen ratkaisu :) 

Kommentoi