syntiset myskikurpitsat
bataatin rinnalle uunipaahteisista juureksista on noussut ihastuttava myskikurpitsa.
kurpitsan maussa on enemmän syvyyttä, ja tummaa luonnetta bataattiin verrattuna – suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua. tein näitä hunaja-timjami paahdettuja kurpitsoja italialaishenkiseen tapaspöytään lauantaina, ja jokainen vieras pyysi reseptiä itselleen.
ymmärrän tämän hyvin, nämä ovat hurjan herkullisia.
hunajapaahdetut myskikurpitsat
kokonainen kypsä myskikurpitsa
valkosipulin kynsiä runsaasti, puntti timjamia
hunajaa, oliiviöljyä & suolaa myllystä
kuori ja viipaloi kurpitsa – varo sormia, kuori on aika napakassa ja tässä jos missä, saa helposti kokkiveitsen kämmeneensä. sekoita kulhossa oliiviöljy, tuore timjami ja veitsen lavalla linttaan lyödyt valkosipulit – kiinnitä huomiota valkosipulin tuoreuteen. kitkerä valkosipuli on aina pilaantunutta/vanhaa, ja maistuu karmealle, vaikka sen voissa paistaisi ja kermassa hautoisi.
pyöräytä kurpitsasiivut öljy-timjami-valkosipuliseoksessa ja kaada pellille. lorota lohkojen päälle runsaasti hunajaa, ja mausta hyvällä suolalla. paahda uunissa vähintään tunti, jos alkavat saada liikaa väriä, laske uunin lämpötilaa. on tärkeää, että kurpitsan oma sokeri alkaa karamellisoitumaan pitkän kypsennysajan johdosta. mitä enemmän malttia, sen parempi lopputulos. aloita paahtaminen kuumalla, n. 200-220 asteisella uunilla, ja laske 150 asteeseen tarpeen mukaan.
nauti kurpitsat ihan vaikka siltään, osana tapaspöytää, salaatissa suolaisen juuston makuparina tai pastan seassa paahdettujen pinjansiementen, rukolan ja parmesanin kanssa. jos kurpitsalohkoja jää ylitse, syntyy paahdetuista kupitsoista myös aivan jumalainen sosekeitto.