syntiset myskikurpitsat

lainahöyhenissä

 

bataatin rinnalle uunipaahteisista juureksista on noussut ihastuttava myskikurpitsa.

kurpitsan maussa on enemmän syvyyttä, ja tummaa luonnetta bataattiin verrattuna - suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua. tein näitä hunaja-timjami paahdettuja kurpitsoja italialaishenkiseen tapaspöytään lauantaina, ja jokainen vieras pyysi reseptiä itselleen. 

ymmärrän tämän hyvin, nämä ovat hurjan herkullisia. 

 

hunajapaahdetut myskikurpitsat 

kokonainen kypsä myskikurpitsa

valkosipulin kynsiä runsaasti, puntti timjamia

hunajaa, oliiviöljyä & suolaa myllystä 

 

kuori ja viipaloi kurpitsa - varo sormia, kuori on aika napakassa ja tässä jos missä, saa helposti kokkiveitsen kämmeneensä. sekoita kulhossa oliiviöljy, tuore timjami ja veitsen lavalla linttaan lyödyt valkosipulit - kiinnitä huomiota valkosipulin tuoreuteen. kitkerä valkosipuli on aina pilaantunutta/vanhaa, ja maistuu karmealle, vaikka sen voissa paistaisi ja kermassa hautoisi.

pyöräytä kurpitsasiivut öljy-timjami-valkosipuliseoksessa ja kaada pellille. lorota lohkojen päälle runsaasti hunajaa, ja mausta hyvällä suolalla. paahda uunissa vähintään tunti, jos alkavat saada liikaa väriä, laske uunin lämpötilaa. on tärkeää, että kurpitsan oma sokeri alkaa karamellisoitumaan pitkän kypsennysajan johdosta.  mitä enemmän malttia, sen parempi lopputulos. aloita paahtaminen kuumalla, n. 200-220 asteisella uunilla, ja laske 150 asteeseen tarpeen mukaan. 

 

nauti kurpitsat ihan vaikka siltään,  osana tapaspöytää, salaatissa suolaisen juuston makuparina tai pastan seassa paahdettujen pinjansiementen, rukolan ja parmesanin kanssa. jos kurpitsalohkoja jää ylitse, syntyy paahdetuista kupitsoista myös aivan jumalainen sosekeitto. 

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Kolme sanaa: nam, nam, nam!

Markka
Marenkia ja neilikoita

Ooh! Tätä pitää testata, kuulostaa aivan mielettömän hyvältä! :) Myskikurpitsasta oon muuten tosi monesti tehnyt keittoa Musla-blogista löytyvällä ohjeella.

Kommentoi