viinin inspiroima perheillallinen

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

yhteistyössä, Yellow Tail viinit

lähdin mukaan lähes kirkuen, kun minua kysyttiin yhteistyöhön Yellow Tailin kanssa. tietenkin olen mukana – suurena viinin, Australian ja kenguruiden ystävänä. tässä ei voida mennä vikaan tuumin.

sain maisteltavaksi muutaman putelin helmeilevää Pinot Grigio rypälettä sekä samettista Shirazia, jotka molemmat viinit tekivät välittömästi vaikutuksen. ja koska hyvä viini vaatii hyvää ruokaa ja erinomaista seuraa, oli viinien kaveriksi ehdottomasti loihdittava arvoisensa illallinen, jossa viinit pääsevät myös osaksi reseptiikkaa.

rakensin kesädinnerin täysin viinien ehdoilla – valitsin valkoviinin pääruualle ja punaviinin jälkimakealle. heleän ja hennon sitruksisen Pinot Grigio viinin rinnalle tahdoin kesän ensimmäiset seafoodit : grillattua langustia ja viinissä höyrytettyjä simpukoita. lisäksi vielä laaja skaala kasvislisäkkeitä, kuten tomaatti-feta paistosta kunnioittamaan Pinot Grigio rypäleen syntymaata Italiaa. isäni avustuksella viinistä keitettiin kaiken kruunuksi vielä täydellinen valkoviinikastike simpukoille ja parsalle.

puolikuiva punaviini, kevyen mokkainen ja vähätanniininen Shiraz, sai makuparikseen täyteläisen suklaakakun. vaikkakin suklaa ja punaviini toimii loistavasti jo siltään, päädyin hieman fiilistelemään tässäkin: kiehautin kattilassa reilun desin Yellow Tailin shirazia, hunajaa, pienen pätkän vaniljatankoa sekä puolitettuja viikunoita, minkä liemen valutin vielä kakkupalojen päälle ennen tarjoilua – täydet kymmenen pistettä tälle neronleimaukselle.

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

ja kuten kuvat kertovat, ateria oli taivaallinen – ruoka stemmasi viiniin sataprosenttisesti.

meidän pöytäämme katettiin lopulta grillattuja langusteja ja valkosipuli-chilivoita, pinjansiemenillä ja parmesanilla gratinoitua fenkolia, uunissa paahdettuja tomaatteja ja fetaa, simpukoita viinissä, valkoviinikastiketta,  voissa kevyesti paistettuja retiisejä, parsaa, raikasta verigreippisalaattia, yrttistä valkosipulileipää ja täyteläistä punaviinillä mehustettua suklaakakkua.

huumaannun edelleen siitä tunnelmasta, minkä perhepiirissä onnistuimme Yellow Tail viinien ympärille loihtia. haastan teistä jok`ikisen testaamaan kyseisiä viinejä, ja keräämään rakkaat saman pöydän ääreen nauttimaan. ehkäpä saatte kipinän kokeilla rajojanne keittiössä ja löydätte vielä muutaman uuden viinisuosikin. ei huono yhtälö minusta.

itse olen ainakin tämän yhteistyön jäljiltä taas piirun verran pätevämpi keittiössä, ja entistä suurempi viinin ystävä.

valkoviinisoosi 

2-3 rkl voita

kukkurallinen ruokalusikallinen vehnäjauhoja

2 shalottisipulia

1,5 dl Yellow Tail pinot grigio viiniä

1,5  kalaliemikuutio

3 dl kuohukermaa

suolaa

sokeria, sitruunamehua

pieni loraus osterikastiketta

hauduta sipuleita kattilassa sulatetussa voissa. lisää vehnäjauhot ja sekoita. lisää viini ja liemikuutio ja keitä kastiketta hiljalleen kasaan. kun nesteen määrä on vähentynyt lisää kerma ja keitä edelleen miedolla lämmöllä. mausta suolalla, sokerilla, pippurilla, sitruunamehulla sekä osterikastikkeella.

elä siivilöi kuullotettuja sipuleita kastikkeesta pois, vaan soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi, jotta kaikki maku saadaan talteen.

näitä ”hatusta heitettyjä” reseptejä on hankala jälkikäteen rustata ylös, mutta kutakuinkin näin kastike syntyi.

psssst vielä lopuksi – Yellow Tailin facebook saitilla voi voittaa unelmien lomamatkan Australiaan. käykäähän kurkkaamassa klik

Muoti Ruoka ja juoma Trendit
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.