yliveto jogurttiaioli

IMG_5461.jpg

 

olen varmasti jakanut suosikkisoosini reseptin täällä joskus, mutta kertaus on opintojen äiti. 

jogurttipohjaista aiolia löytyy aina jääkaapistani – niin koti, kuin työpaikankin kaapista. raikas aioli sopii ihanasti salaatteihin, dippikastikkeeksi, täytettyjen leipien väliin, raidan tapaan käytettäväksi lämpimien ruokien kanssa. mahdollisuudet ovat rajattomat tämän nerokkaan kastikkeen kanssa. 

juju piilee siinä, että valkosipulia on niin maltillisesti, ettei sitä tunnista jälkeenpäin hengityksestä, mutta sen juuri ja juuri maistaa – ja toisaalta myös jogurtissa, joka pitää kastikkeen ihanan raikkaana. 

kevyt jogurttiaioli 

2 rkl Hellmans majoneesia

6 rkl täyteläistä turkkilaista jogurttia

pieni sirkama mahdollisimman tuoretta valkosipulia (= n. 1/4 valkosipulinkynsi) 

1 tl juoksevaa hunajaa, suolaa myllystä

 

sekoita ainekset keskenään, ja nosta maustumaan jääkaappiin. vaihtelua kastikkeeseen saat lisäämällä mm. limetin mehua, tuoretta korianteria tai chilihiutaleita. 

säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa hienosti. 

 

PS. täydellisen rapeat veneperunat syntyy kotiuunissa näin: pese ja kuivaa tarpeellinen määrä kivan kokoisia Rosamunda pottuja. leikkaa perunat kuorineen mahdollisimman ohuiksi veneiksi. laita pottulohkot kulhoon, ja lorauta joukkoon oliiviöljyä – hämmentele, ja katso että perunat ovat kauttaaltaan öljytyt. kaada pellille, ja mausta runsaalla suolalla. paista kuumassa 220-250´C  uunissa, kunnes ovat kauniin paahtuneita. nostele perunat talouspaperilla vuoratulle pellille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.