Arkista hemmottelua

dsc05665.jpg

Ainahan sitä sanotaan, että pitäisi tehdä arjesta välillä luksusta. Mistä kotiäidin (tai isän) päivään saadaan sellaista? Minulle sellaiset arjen luksuspäivät voivat olla sisällöltään hyvinkin vaihtelevia. En ehkä edes ole kovin vaativa, sillä jotenkin miellän helposti luksukseksi melko pienenkin vaihtelun siihen tavalliseen arkeen. Meidän tavallinen päivä sisältää usein jossain kerhossa käymisen tai sitten järkätään leikkitreffit muiden kotimammojen kanssa. Eli normaalistikin meillä on aina joku ohjelmanumero päivälle, mutta luksukselta tuntuvassa päivässä se jokin on tavallisuudesta poikkeavaa. 

Tänään päätimme tehdä aamupäivästä retken Prismaan, sillä Smartpostissa odotti minun iki-ihana Nosh-uutukainen: raidallinen Party-mekko. Oikeastaan jo tieto postilokerossa odottavasta mekosta sai minut juhlatuulelle. Lapsen juhlatuuli syntyikin sitten taas kerran kaupan karusellista. Kauppareissun jälkeen huomasin korukaupan mainoksen, jossa mainostettiin Snö of Swedenin alekoruja. Menin vilkaisemaan ja löysin aivan ihanan pitkällä ketjulla varustetun helmikorun. Tuote olli alennuksessa ja sain hilattua hintaa vieläkin alemmas korussa olevan pienen kauneusvirheen takia. Oon todella huono tinkaamaan, joten myhäilin vielä pitkään onnistuneelle hinnanalennukselle. Onnistuneen ostosreissun jälkeen suuntasimme syömään Buffaan. Buffa on oikeastaan ihan kelpo paikka syödä taaperon kanssa, sillä alle 5-vuotiaiden buffa maksaa vain 3,50 e. Taaperolle saa koottua buffasta ihan mukavan kattavan ruuan salaatteineen päivineen. Usein olemme syöneet lohta ja muusia. Tänään muusin kaverina oli riistakäristystä ja hyvin teki sekin kauppansa. Vietimme buffassa peräti 40 min yhdessä nautiskellen. Kaiken kruunasi se, kun lapsemme yhtäkkiä halasi minua ja sanoi ”rakastan äitiä”.

Kotona taaperon nukkuessa puin uuden mekon ylleni ja sujautin korun kaulaani ja jäin odottelemaan meille saapuvaa mammakaveria. Kaverin kanssa juttelu oli oikein kirsikka kakun päälle. Tästä päivästä jäi niin hyvä fiilis. Tämän päivän piristykset alkoivat melkolailla meikäläiseen kohdistuvilla materialistisilla piristyksillä. Se on oikeastaan meille aika harvinaista, sillä shoppailen itselleni älyttömän harvoin. Ehkä useammin meidän luksuspäivä sisältää uimareissun, tavallista kattavamman aamupalan, leipomista tai esimerkiksi retken pulkkamäkeen. Myös lapsen päiväuniajan käyttäminen täysin omaan rentoutumiseen on yleensä tae luksusfiilikseen. Todella usein käytän uniajasta ison osan kotitöiden tekemiseen. Kenties huomenna heittäydyn päiväuniaikaan sohvalle lukemaan lehtiä. Tai sitten siivoan ihan pikkuisen vaan.

hyvinvointi mieli vanhemmuus
Kommentit (2)
 1. KissanMinttu
  27.2.2016, 10:11

  Tuo on muuten ihan totta, että lapsen perheeseen liittymisen jälkeen ”luksus” on saanut ihan uuden merkityksen. Luksus on sitä, kun saa käydä suihkussa ilman kiirettä, tai että valmistaa aamupalan eikä vain ota sitä jääkaapista.

  Täytyy muuten pistää korvan taakse tuo Buffa-vinkki myöhempää käyttöä varten 🙂

  1. Mä niin muistan itsekin tuon, miten suihkussa käynti oli mun päivän kohokohtia. Vaikka silloinkin joskus jännitti, että alkaakohan vauva itkemään nälkäänsä juuri silloin kesken ihanan oman hetken 😀 Allekirjoitan myös tuon aamupalajutun. Joskus tapaamme tehdä viikonloppuna vähän paremman aamupalan ja mikä parasta, katetaan hienommin. Yleensä arkena meillä vaan kannetaan kaikki tavarat pöytään ja syödään siinä kaikessa rauhassa kaiken sen kattamattomuuden keskellä. 

   Ja toi Buffa oli kyl itselleni oikein yllätys. Jotenkin kun sitä paikkaa ajattelee, niin tulee vaan mieleen pizzat, hodarit ja pehmikset. Mutta sieltähän saa usein vallan kelpoa ruokaa pienelle ruokailijalle. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *