Kellot siirtyivät, minä en

Olen aina pitänyt kellojen siirtämistä typeränä. Äidiksi tultuani pidän sitä ääliömäisenä. Lapset tikittävät kuin pienet kellot ja päivä saattaa oikeasti mennä aivan väärille urille, jos uni- ja ruoka-ajat muuttuvat pahasti. Tai ainakin näin se meillä menee. Meidän tyttö menee aina nukkumaan klo 20 ja herää siinä 7.30 tienoilla. Hänen sisäinen kellonsa toimii poikkeuksetta eikä patterinvaihtoa tarvita. Ärsyttää vaan vieätävästi, että toimivaa konseptia pitää lähteä muuttamaan. Pikkuhiljaa tässä nyt sitten hivutellan nukkumaanmenoaikaa oikeille uomilleen.

Aluperin kelloja siirrettin energiansäästösyistä. Ajatuksena oli, että kun ihmiset valvovat ja nukkuvat myöhään, niin siirretään yksi pimeä tunti valoisaksi. Nykyisin valaistus on niin pieni osa energiankulutuksesta, ettei tällä perustelulla ole enää pohjaa. 

No eikö sitten lopeteta lapsien kiusaaminen ja lopeteta koko himputin siirtely. Olin jo miltei nousemassa barrikadeille ja tekemässä kansalaisaloitetta aiheesta, kunnes totesin ettei se ole mahdollista. Tätäkin asiaa säädellään EU:n direktiivillä. Huoh. Kapinoin. Elän talviaikaa kesät talvet. Tai ainakin uhoan niin.

Mutta onneksi kuulin lohduttavan ajatuksen. Ei meillä vanhemmilla ole yhtä vaikeaa kuin maatalousyrittäjillä. Lehmien päät menevät kuulemma aivan sekaisin, kun lypsyaika muuttuu yhtäkkiä. Jokainen imettänyt äiti varmasti ymmärtää, että tissientyhjennysajan radikaalit muutokset saattavat olla todella tukalia. Auts. Tätä pohtiessani omat ärsytyksen aiheet tuntuvat pieniltä. Ja entäpä lehmänomistajat, joilla on sarvipäiden lisäksi pieniä lapsia? Annan kaikki säälipisteet heille.

hyvinvointi mieli lapset vanhemmuus
Kommentit (4)
 1. Onni olla vielä äitilomalla, me elettiin lapsen kanssa koko kesä talviaikaa ja nyt kellokin on meidän kanssa samalla aaltopituudella taas 😀 ikävämpi juttu tältä kantilta palata töihin ennen seuraavaa viisareiden venkslaamista… mä oon kyllä kans ollu koko ikäni sitä mieltä että miksei joku kerta siirrettäis vaan puol tuntia kesään päin ja jätettäis sit homma siihen. Kultainen keskitie kiitos 🙂

 2. Ah!! Niin tottatottatotta!!! Olen enemmän kuin koskaan samaa mieltä! Voisin kirjoittaa loputtomiin tästä haittoja, eikä yhtään hyötyä.. :/

  Netissä oli nyt syksyllä kansalaisaloite tms adressi että kellot oikeaan aikaan ja ei enää siirrellä! Mä tein Paneliassa asuessani poikani kanssa niin, että elimme aina ns oikeaa aikaa, eli tätä talviaikaa ;))! Tosin yksi kello oli ns arkiaikaa näyttämässä! 

  En tiiä onko sitä adressia enää, mutta käy kurkkaamassa 🙂

  Aurinkoista marraskuuta ☆☆☆

  1. No sanoppa muuta! Voi kun tää typerä siirtely saataiskin joskus lopetettua. Voisin kyl sen kunniaksi nostaa maljan 😀 Nyt meillä alkaa pikkuhiljaa rytmi palautua. Tai no en uskalla vielä varmaksi julistaa, mutta siltä vahvasti näyttää 😉

   Aurinkoa myös sinun päiviisi! Nyt pihalla paistaakin mukavasti.

   1. Hei! Nyt facessa pyörii adressi tätä siirtelyy vastaan!! Allekirjoita! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *