Mitä tehdä taaperon kanssa sadesäällä?

lätäkössä

”Sataa sataa ropisee, pilipili pom …”

Tänään meikäläisen idearikkaus on jälleen kerran laitettu haasteen eteen. Ulkona sataa vettä ja täten aamupäivän perinteinen puistoretki joudutaan jättämään väliin. Tykkään käydä puistossa taaperon kanssa ennen ruuan syömistä ja päiväunia. Saamme molemmat raitista ilmaa ja lapsi saa kasvattaa ruokahaluaan ja kuluttaa energiaa möyrimällä leikkipuistossa. Mutta minkäs teet jos ilma ei houkuttele ulos energiaa purkamaan. Tänään sateessa sattui olemaan onneksi pieni tauko juuri ennen lounasaikaa, joten kävimme ottamassa ilon irti hyppimällä hetken lätäköissä. Lapsenmielisenä tyyppinä nautin itse lätäköistä vähintään yhtä paljon kuin perheen pienin. Pienestä pihapyrähdyksestä huolimatta meille jäi sisällä kulutettavaksi tavallista enemmän aikaa. Taaperon kanssa touhuttiin seuraavien juttujen parissa:

 • katsottiin Teletappeja (tai no taapero katsoi ja minä join vieressä aamukahvia)
 • taapero kävi kylvyssä lelujen kanssa ja samalla kävin itse suihkussa
 • kuunneltiin lastenlauluja ja samalla taapero sai hyppiä ja tanssia vieraspatjoilla
 • rakennettiin maja (joka ei ollut suurmenestys)
 • laitettiin pyykkejä kuivumaan
 • leikittiin piilotusleikkiä pahvisilla muffinssimuoteilla (piilottelin muottien alle maissinaksuja, Talk-muruja ja pieniä tavaroita)
 • luettiin kirjoja
 • siivottiin keittiötä (tai siis minä siivosin ja toinen osapuoli kaivoi laatikkojen sisältöä lattialle)

Onko teillä hyviä ideoita sisäpäivän viettämiseen taaperon kanssa? Piirtäminen olisi varmaan mukava juttu, mutta se ei oikein toimi vielä tällä meidän reilu 1-vuotiaalla. Välillä tuntuu, että sisälle jumittuessa tylsistyy sekä äiti että tytär. Onneksi iltapäiväksi mennään kaveria moikkaaman, niin minä saan juttuseuraa ja lapsi leikkiseuraa.

Kommentit (2)
 1. Meidän oli tarkoitus mennä tänään aamulla uimaan pakoon sadekeliä, mutta taapero nukkuikin puoli yhteentoista kun ensin oli touhunnut valveilla 1,5h sellaiseen aikaan jolloin äiti ei vielä jaksanut nousta 😀 ja kun tiettävästi taaperon rytmistä on pidettävä kiinni, niin lounasaika oli ihan liian lähellä että olisi ehtinyt tekemään enää mitään. Ehkä huomenna. Meillä tykätään myös palapeleistä, ja kaikista järjestelyleikeistä, kuten että taapero saa siirrellä dubloja laatikosta hevi-kassiin ja sitten taas takaisin dublolaatikkoon ja tätä jatkuu kunnes kyllästyy 😀

  1. Lapset saattavat kyllä tehdä ylläreitä aikataulujen suhteen 😀 Me käydään myös joka viikko uimassa. Yleensä uiminen on mieheni ja lapsen välinen oma harrastus, mutta välillä mennään koko perhe.

   Ja meilläkin on muuten noi järjestelyleikit in. Parasta olis jos sais vaan tyhjäillä laatikkoja, purkkeja ja purnukoita. Aiheuttaen mahdollisimman suuren sotkun, tietenkin 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *