Mitä vauvantarvikkeita tulevalle kuopukselle

Mitä asioita vauva nro 2 tarvitsee? Tätä minä aloin pohtia melkein jo raskaustestin tehtyäni. Välttämättömyystarvikkeethan löytyvät jo esikoisen myötä. Tarviiko kuopus mitään? Tuskin _tarvitsee_, mutta siltipä vaan meillekin on uusia vauvantarvikkeita ilmestynyt. Nämä vauvantarvikkeet eivät mene kategoriaan ”must-have” vaan nimenomaan ”nice-to-have”. Selviäisin varmasti elämästä ilman kuopukselle tekemiäni hankintoja, mutta silti on tosi kiva että ne on hommattu. Toivon ainakin, että nämä kohta luettelemani ostokset tuovat helpotusta meidän arkeen:

 

Unipesä

IMG_20160714_192636091_TOP.jpg

Okei tämä ei todellakaan ole välttämättömyys, mutta esikoisella ei tällaista ollut ja halusin sen parista syystä. Ensinnäkin reissussa ollessa minua usein ärsytti se, ettei vauvaa voinut laittaa nukkumaan päiväuniaan tuttuun ja turvalliseen paikkaan. Esikoinen nukkui yleensä pärekorissa ja sitä ei kyllä viitsinyt reissuilla raahata mukana. Toiseksi, pinnasänky on ihan kamalan iso paikka pienelle vauvalle. Rajasimme esikoiselle peitoilla pesän pinnikseen, mutta nyt ei peittoreunoja tarvita kun on tämä unipesä. Ja onhan tuo PaaPiin kuosi nyt aivan ihana! Tilasin unipesän käsitöitä myyvältä sivustolta, Maker’s Marketista.

 

Tuplavaunut

IMG_20160501_132426889.jpg

Vaunuhankinnat olivat kovan pohdinnan alla pitkään, sillä ovathan ne tosi iso hankinta. Meillähän toki on esikoisen yhdistelmävaunut, mutta entäs liikkuminen kahden lapsen kanssa. Ikäero lapsilla tulee olemaan kuitenkin himpun päälle 2 vuotta, joten mitään kovin pitkiä maratoneja ei molempien lapsien kanssa taitettaisi normaaleilla vaunuilla. Meidän vaunuihin ei olisi edes mitenkään kätevästi saanut seisomalautaa, sillä työntäjälle olisi tullut ihan kaamea kävelyasento. Päädyimme lopulta laittamaan yhdistelmät myyntiin ja hankimme tilalle Bugaboon Donkey Duo -tuplavaunut. Todella suolaisen hinnan vuoksi metsästin kauan sopivan hintaista pakettia nettikirppareilta ja löysin kuin löysinkin hyvät vaunut. Nämä vaunut ovat siitä kätevät, että ne toimivat yksittäisvaunuina tuollaisen sivulle laitettavan korin kanssa ja ne voi sitten vain leventää kahden vaunuiksi. On muuten aivan järkyttävän hyvät työntää!

 

Kantoliina

IMG_20160714_194516169_TOP.jpg

Ensinnäkin meillähän on jo kaksi kantoliinaa, joten välttämättömyys tämä ei millään tavalla ole. Vaan sanotaanko, että tämä on mukavuusostos. Meillä kun on siis trikooliina, joka on todella hyvä vastasyntyneen kantamiseen mutta aivan hirvittävän kuuma. Muistan kuinka kesähelteillä hiestä valuvana kannoin hikistä vauvaa liinassa. Toinen liinamme on rengasliina, jolla en pysty kauaa kantamaan, sillä toispuoleinen kantaminen ottaa niskoihin. Halusin siis liinan, joka on viileämpi kuin trikooliina ja sopii hyvin vastasyntyneen kantamiseen. Ostin Facebookin Kantovälinekirppikseltä tämän ihanan kudotun puuvillaliinan. Toiveissa olisi opetella myös imettämään liinassa, sillä sitä en koskaan kokeillut esikoisella. Se olisi varmasti kullanarvoinen taito osata, kun esikoinen kaipaa huomiota ja vauva maitoa.

 

Stokke Newborn set

IMG_20160716_183704128.jpg

Esikoisen odotuksen aikaan jo tätä Newborn-settiä harkittiin ostettavaksi meidän TrippTrappiin, mutta todettiin se silloin turhakkeeksi ja jätettiin ostamatta. Nyt kuitenkin aloin metsästää hyvissä ajoin Tori.fistä tällaista meillekin. Esikoisen makoili vauvana usein lattialla leikkimatolla, kun me söimme. Nyt mietin, että olisi kyllä kiva saada koko perhe pöydän ääreen ruokailun ajaksi. Jotkut kai pitävät sitteriä pöydällä, mutta meillä ei ole sittteriä. Jotenkin vain mietin myös, että joskus voi olla kätevä nostaa vauva pois jaloista esim. ruunlaiton ajaksi nyt kun siellä jaloissa on kohta kaksi tyyppiä. Saattaahan se olla, että turhake tämä on vieläkin, mutta ostin sen hyvällä hinnalla ja uskon voivana myydäkin sen vielä samalla hinnalla pois.

 

Milestone Baby -kortit

IMG_20160716_183822465.jpg

Ostin nämä kortit ihan sen takia, että aina uhkaillaan ettei toisesta lapsesta ehdi tallentaa yhtä paljon tietoa kuin esikoisesta. Uskon, että tämä väite pitää paikkansa, mutta ajattelin ainakin yrittää kaikkeni että kuopuksestakin tallentuisi muisteltavaa myöhemmäksi. Kuopukselle väkersin itse ”kuukausikuviin” taulun kehyksen, josta ilmeni taulua pitelevän vauvan kuvanottohetken ikäkuukaudet. Nyt ajattelin, että parempi kun ei tarvitse väkerrellä mitään, vaan saan käyttää valmiita kortteja. Korttien kanssahan otetaan kuvia kuukasittain ja aina kun jotain isoja edistysaskelia tapahtuu: lapsi oppii ryömimään tai sanomaan ensimmäisen sanan ym. Tämän lisäksi ajattelin kyllä ostaa vauvalle samanlaisen vauvakirjan kuin esikoiselle, mutta vähän kyllä jänskättää kuinka ahkerasti sitä tulee kirjoiteltua. 

 

Mitä te olette ostaneet kuopuksille ja olivatko ne hyviä hankintoja?

perhe raskaus-ja-synnytys lapset vanhemmuus
Kommentit (2)
 1. Minulla on nyt kotona vasta kolmiviikkoinen esikoinen, mutta voin todeta tuon vauvapesän ihan korvaamattomaksi! Vauvaa on kätevää pitää pesässä päivällä sohvalla, jolloin hän on nukkuessaankin mukana meidän touhuissa. Yöt hän nukkuu pesässä pinnasängyssä, ja nukkuvan lapsen liikuttelu pesän avulla on helppoa ja vaivatonta. Pesä kulki mukana kätevästi jo ensimmäisessä reissussa mummilassa, eikä nukkumapaikkaa tarvinnut erikseen miettiä. 🙂

  (vauvapesään kannattaa joko itse askarrella vaihdettavia pohjia tai pitää muuta helposti pestävää harsoa tai kangasta puklujen ja muiden vuotojen varalta)

  1. Kiva kuulla 🙂 Juurikin noista syistä itsekin mietin, että olisi varmasti kätevä. Eli nappivalinta on varmasti tullut tehtyä. Ja vaikka ottaisikin vauvan väliinkin nukkumaan yöllä niin siinä samassa unipesassähän se menee. Esikoinen nukkui silloin pienenä ekan pätkän omassa sängyssä ja loppuyöstä meidän välissä kun siitä oli helpompi imetellä. 

   Ja tuota oon muuten myös miettinyt, että varmaan pitäisi jonkin sortin suojajuttu keksiä. Hyvä kun muistutit minua siitä. Mietin, että pitäisikö oikein leikata kosteussulkukangasta ja siihen päälle joku harso pehmentämään.

   Ja voi että teillä on ihanaa vauvantuoksua ku on tollanen 3-viikoinen <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *