Minä ja minivaatekaappi

Moni asia on muuttunut sitten kevään, ja se näkyy myös garderoobissa.

Kuten joku saattaa muistaa, luovuin valtaosasta vaatekaappiani maaliskuussa.

Jäljelle jäi pakollinen ja pikkuisen päälle: muutama mekko, neule ja parit housut. Yhdet korkkarit, nahkalaukku ja villakangastakki.

Nyt olisi sopiva aika raportoida, miten karsintabisneksissä lopulta kävi ja tietty paljastaa, onko päätös sittemmin kaduttanut.

img_1221_1.jpg

Kulutustottumukseni ovat kokeneet radikaalin muutoksen parin viimeisen vuoden aikana, ja niin myös suhteeni materiaan. Tätä nykyä olemassa on vain kourallinen asioita, joista en voisi kuvitella luopuvani. 

Kaikki muu saa mennä, ja niin kävikin, kun pistin tuulemaan ja karsin kaapistani kaiken tarpeettoman. Suomeen palasin vain muutaman matkalaukun kanssa.

Untitled-2.jpgIdeana ei ollut luopua vanhasta uusien hankintojen tieltä, vaan vähemmällä pärjääminen.

Katumapäälle en ole edelleenkään tullut, päinvastoin: olen ollut suunnattoman iloinen mutkattomasta minigarderoobistani.

Miksi näin?

Kevennetty vaatekaappi lisää varmuutta ja kasvattaa kiitollisuutta: yksistä farkuista tai pikkumustasta repii yllättävän paljon iloa, kun ne ovat ainoita laatuaan. 

Yhtäkään pukeutumiskriisiä en ole vielä kokenut. Kuljen samoissa kamoissa päivästä toiseen, tyytyväisenä ja kyllästymättä, ja vietän vähemmän aikaa peilin edessä kuin koskaan ennen. Pian pärjänen jo ilman.

Untitled-3.jpg

Joitain hankintoja olen kyllä tehnyt sitten kevätsiivouksen, ja tyylisilmää kutkuttavista jutuista en ajatellut kieltäytyä jatkossakaan.

Pukeutujana olen huomannut muuttuneeni yhä nirsompaan suuntaan, vaikken vaateostoksilla varsinaisesti käykään  ellei sitten satunnaisia kirppisreissuja lasketa. Hyvä juttu meikälle ja minivaatekaapille, varmaan!

Ja mitäs sitä kerryttelemään, kun tyytyväinen voi olla vaikka näinkin.

Yksillä korkkareilla, nahkalaukulla ja villakangastakilla.

Kommentit (11)
  1. Laatu korvaa määrän. Ihailtava teko mihin kauheen moni ei kuitenkaan pystyisi vaikka sitä pitkään pohtiskin 🙂

  2. Tämä on tyhmä ja ehkä jopa epärelevantti kysymys, mutta kysyn silti. 🙂 Miten pyykkääminen sujuu? Saatko pestyä täysiä koneellisia, vai pesetkö kaiken käsin, vai miten olet ratkaissut yhtälön vähän vaatteita + ekologinen pyykinpesu? Itse peukutan pienen vaatekaapin puolesta, mutta pyykinpesupäivinä on ollut haasteellista saada konetta täyteen kun kesäpaitoja on noin kolme. 🙂

    1. Yhdistän voimat kanssa-asukkien kanssa 🙂

      Muuten pesen käsin Marseille-saippualla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *