Tarina työhaastattelusta, joka sai perustamaan tämän blogin

Mitä sä tykkäät tehdä vapaa-ajalla

kysyttiin multa vähän aikaa sitten työhaastattelussa. Jännitän haastatteluja, mutta tämä oli sellainen kiva välikysymys, jolla on helppo tehdä vaikutus ja osoittaa aito kiinnostus työtä tai sitä tarjoavaa organisaatiota kohtaan. Sen enempää miettimättä vastasin ensimmäisenä mieleeni tulleen asian:

Huonekasveja.

Siis hoidan niitä, luen niistä, katselen videoita, otan kuvia ja kaikkea sellaista.

Tajusin heittäneeni hukkaan mahdollisuuden todistaa motivaationi, mutta yritin vielä pelastaa tilanteen höpöttelemällä kasvien koukuttavuudesta ja vastaamalla kautta rantain toisen haastattelijan kohteliaasti kysymään huonekasvivinkkiin.

En päässyt jatkoon.

En ollut koskaan aikaisemmin ajatellut, että voisin harrastaa huonekasveja, mutta sanottuani sen ääneen aloin pitää ajatuksesta. Lehtien sumuttelu, multien vaihtaminen, puutarhakaupoissa kiertely ja idätyskokeilut ovat ihan oikea harrastus, joka opettaa uutta, kannustaa sitoutumaan ja ilostuttaa ja turhauttaa.

Siksi myös tämä blogi: Laura ja lehti. En aio keskittyä vain (jos lainkaan) hoito-ohjeisiin ja kasvatuspäivityksiin, vaan lähestyä huonekasveja laajemmin. Mikä niissä kiehtoo? Millaisia tunteita kasvit herättävät? Mukaan mahtuu varmasti myös lajiunelmia, onnistumisen iloa ja inspiraatiota.

Elämää. Kasvien kanssa.

Laura ja lehti

puheenaiheet piha-ja-puutarha tyo
Kommentit (2)
  1. Luminen_mänty
    2.6.2019, 22:19

    Ihana idea blogille, jään seurailemaan!

    1. Kiitos! Ja kiva kuulla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *